SINTEZA ZILEI 08 MAI 2012 – INVITAT: VICTOR PONTA

SINTEZA ZILEI 08 MAI 2012 – INVITAT: VICTOR PONTA

3660
30
SHARE

30 COMMENTS

 1. nu cred ca d-l Ponta trebuie sa i se spuna ce are de facut, sunt convinsa ca stie care sunt dorintele poporului, cel putin de 3 ani fosti guvernanti au tratat poporul cu indiferenta, nu au facut decat pentru ei ce au facut. Usor, usor si temeinic toate vor se vor aseza. Am mare speranta!

 2. Stimate Domnule Mihai Gadea,
  V-as ruga sa-i inmanati D-lui Prim Ministru, Victor Ponta, scrisoarea mea.
  Subiect: Abuz in recalcularea Pensiilor de invaliditate la schimbarea in gradul III.
  Prin Legea noua a pensiilor, Legea 263/2010, li s-a facut pensionarilor de invaliditate multe nedreptati, iar prin aplicarea ei, alte serii de abuzuri.
  Este vorba de:
  – scaderea punctajului pentru stagiul potential;
  – neacordarea stagiului potential celor carora comisia medicala le-a schimbat gradul de invaliditate din II in III. La gradul III de invaliditate nu se mai acorda stagiul potential, prin urmare, nici punctaj aferent acestui stagiu. Consecinta a acestui fapt, la mii si mii de pensionari de boala li s-au micsorat pensiile cu sume de peste 100 lei, la o pensie de 500 lei. Si, colac peste pupaza, au primit deciziile dupa 6 luni, deci s-au trezit ca au primit “necuvenit” cate 600 lei, pe care trebuie sa le restituie.
  Caz concret: sotia mea a fost pensionata la 9.07.2004 cu gradul II. La stabilirea pensiei, s-au luat in calcul: punctajul efectiv realizat pe perioada cat a lucrat si punctajul pentru stagiul potential acordat prin Legea 19/2000 de 7 ani si 10 luni, adica pana in 9.05.2012, cate 0,6 puncte anual. In data de 1.07.2011, i-a fost schimbat gradul II in III, iar in calculul noului plafon, s-a luat in considerare numai punctajul efectiv realizat pana la data pensionarii, adica i s-a luat si punctajul dobandit in urma din 2004. Legea 263 prevede ca nu se mai acorda punctaj suplimentar pentru gradul III, dar nu inteleg sa actioneze retroactiv, din 2004, si nu din data in care a intrat in vigoare legea si, mai ales, din data schimbarii gradului, 107.2011, data la care nu mai avea acest drept in mod corect, pana la 9.05.2012. Sunt incalcate art. 15, Al. 2 din Constitutie privind neretoactivitatea legilor, si art. ref. la nediscriminarea (fata de cei carora li s-a recalculat pensia pe acelasi motiv, pana-n 31.12.2010) si la asigurarea unui trai decent. Pensia sotiei a fost diminuata de la 549 la 434 lei, si i s-a mai deschis si un debit de 690 lei pentru pensie incasat necuvenit pe perioada 1.07.2011-31.12.2011, de la data schimbarii gradului pana la data primirii deciziei cu noua pensie. Din calculele noastre, daca nu se aplica retroactiv, diferenta dintre vechea pensie si cea recalculata ar fi fost de numai 6 lei. Este un abuz tot atat de mare ca cel cu CASS, chiar pentru interpretarea gresita a legii. Cu multumiri!

 3. Vin cu niste sugestii care cred eu , ar fi de luat in seama :
  1. La votul motiunii de cenzura in parlament, precum si acum la investirea guvernului, dar si in alte dati, cele doua parti opozante si-au plasat observatori in apropierea urnelor de vot, pentru a observa orice miscare pro sau contra.
  Consider ca aceasta situatie nu are de a face cu democratia civilizatia , votul secret etc. Toti votantii trebuie sa stea pe locurile lor si atunci cand sunt strigati sa mearga sa voteze liber si nu sub presiune.
  2. Procedura de depunere a juramantului guvernului investit sa se desfasoare dupa un protocol bine insusit , si civilizat, nu ca aseara , unul face semnul crucii altul nu, unii dau mana cu cei prezenti altii nu …..nu-mi place. Vreau sa fim seriosi macar la nivelul asta care e…..cel mai de sus. Au fost si exemple de urmat…vezi Florin Georgescu.
  3. Cand invitati demnitarii , in emisiuni , spunetile adevarul in fata , nu-i menajati , altfel n-o sa se indrepte niciodata.
  4. Pentru guvernul instalat si pentru cele viitoare , sa se gaseasca solutii pentru securitatea omului pe strada, fie masuri de paza si ordine , mult mai serioase, dar si de educatie in scoli , facultati, educatie civica , pentru a interveni atunci cand se sesizeaza conflicte in preajma , pentru ca in orice moment putem fiecare dintre noi sa devenim victime si sa fim supusi aceluiasi tratament, dar daca vom lua atitudine imediata , vom descuraja agresorii. Acelasi lucru in cazurile de furt. Sa descurajam cat se mai poate ca localitatile Romaniei sa nu fie conduse de interlopi – tigani.
  4. Activitatea primarilor sa fie supravegheata , urmarita si ajustata pentru a nu mai avea loc derapaje de genul primarul e un Dumnezeu local , si cel putin cu salariatii primariei face exact ce isi doreste, ii terorizeaza , ii da afara , le da sarcini cate vrea el , si de trei ori cat normal ( daca nu faci, te dau afara ), ii forteaza sa dea declaratii mai mai putin corecte , fara ca primarul sa raspunda in vre-un fel.
  5. Mi-am dorit foarte mult schimbarea asta de guvern , dar foarte mare atentie la comportament , daca vreti ca la alegerile generale sa ramaneti, se aud deja multe aranjamente ale sefilor locali, puterea se castiga la toamna , vedeti sa nu se faca de ras noua putere vremelnic instalata.
  VORBESC NUMAI SPRE BINELE TARII SI A CELOR TRAITORI IN EA , MA INTERESEAZA SOARTA ROMANILOR DE PRETUTINDENI , DAR NU VREAU CA SOARTA NOASTRA A CELOR DIN TARA , SA DEPINDA DE VOTUL ROMANILOR DIN AFARA GRANITELOR.
  …….ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 4. Doresc sa-l felicit si sa-i urez succes domnului prim ministru Victor Ponta.
  Sunt fost diplomat de cariera cu 43 de ani de activitate, din care doua posturi ca ministru-consilier (Geneva, 1991-1995 si Washington, 1996-1999) si doua mandate de ambasador (Suedia, 2000-2004 si Macedonia, 2006-2011). M-am pensionat in 2009 conform legii specifice pentru membrii corpului diplmatic, devenind un “pensionar nesimtit” (apud Emil Boc). Am suspendat plata pensiei (conform legii) deoarece am continuat activitatea. La recalculare, era sa fac infarct: pensia mi-a fost micsorata de 5,5 ori !!! Intrebare pentru dl. prim ministru: exista oare intentia de a se reintra in cadrul constitutional si a se reveni la pensiile pe drept castigate de cei numai circa 400 diplomati pensionari fosti “nesimtiti”, actualmente “de doi bani”? Va multumesc!

 5. Doua intrebari pt. Prim-Ministru :
  1. Cand va fi readusa la normal Legea referendumului privind SUSPENDAREA Presedintelui?
  2. Cand Roberta Anastase va fi cooptata in PSD?
  Cu respect, George

 6. Buna seara! Ma numesc Costache Meri si doresc sa pun o intrebare noului prim-ministru Victor Ponta : A-ti declarat ca o sa incercati sa indreptati greselile legislative ale fostului guvern Boc – Ungureanu.In demersul dvs. se incadreaza si legea pensiilor 263/2010 fosta 19/2000 ?…. Suntem afectati cei care au lucrat in conditii deosebite de munca si nu mai putem sa beneficiem de pensii anticipate.Va multumesc anticipat ! Sa va dea Dumnezeu sanatate si petere de munca.

 7. Dle Mihai, as vrea sa-l intrebati pe dl Ponta cum va rezolva situatia din Neamt, unde Pinalti face legea? Cum va impiedica dezmatul clicii portocalii, care a folosit toate institutiile pentru castigarea alegerilor din Colegiul 6? Se aude ca au pregatit mii de biciclete pentru a le da pe post de mita. Seful politiei a fost numit pe post in urma cu cateva saptamani, evident, pe baza de concurs. La alegerile de anul trecut toate sesizarile “nu s-au confirmat”. Toate posturile de politie au avut liber si nu a avut cine sa preia reclamatiile si sa vada dezmatul. Presa locala este subordonata portocaliilor. Credeti ca vor deveni peste noapte corecti? Situatii similare sunt in mai multe zone.

 8. as avea si eu un punct de vedere….
  -cred ca nu veti incepe cu tot felul de pomeni mascate…..tot felul de sporuri(care logic doar la stat se acorda,si ff rar la particulari).
  -reintregirea salariilor bugetarilor,bun,de acord,dar credeti ca toti bugetarii merita?
  poate ca altii merita mai mult si altii mai putin sau la stat toti sunt la fel……..
  -ma gandesc la pensionarii CAP,care au o pensie de 4-600 lei,care pe zi ce trece sunt tot mai putini,,,,ati vazut cum la varsta de 65-75 de ani in ce mizerie traiesc(majoritatea,care nu au copii pe care sa se bazeze)
  ei lucrau de dimineata pana noaptea,nu stiau unde se duceau banii si produsele lor.
  -sa vedeti cum in in majoritatea institutiilor publice sunt tot felul de sefi birouri,sefi departamente, sefi servicii,directori generali,directori generali adjuncti, directori,directori adjuncti,mai multi decat functionari care lucreaza efectiv si……mai ales sefii au salarii si sporuri….la greu.
  -nu credeti ca este o discriminare si intre pensionarii care au pensii de cateva sute de lei si cei care au pensii de mii de euro?
  -as avea si eu o propunere…sa nu fie pentru lucratorii de stat .venitul si pensia mai mare deact a presedintelui tarii
  sunt cateva ganduri……….

 9. Guvernul vrea sa restituie banii FURATI pensionarilor in 16 transe. Va rog sa-l intrebati pe primul ministru daca si eu pot sa platesc taxele si impozitele catre stat tot in 16 transe.Va multumesc!

 10. Ati inceput cu Prefectii!
  Continuati cu sistarea angajarilor in administratiile publice locale,care acum pe ultima suta de metri , se inghesuie sa-si definitiveze pe posturi clientela portocalie, dupa ce i-a tinut 4 ani pe contracte de prestari servicii cu salarii la care functionarii publici , care faceau si munca in locul lor, nici nu puteau visa, iar acum vor sa le faca contracte de lucru definitive ca sa muncim tot noi cei cu salariile reduse cu 25% pentru ei ( unii dintre ei nici nu stiu sa deschida un calculator si cumuleaza si pensia cu salariul, iar tinerii mult mai pregatiti dacat ei ingroasa
  randul somerilor) !!!!!

 11. Aseara,s-a vazut ,ca dl. Presedinte vrea sa conduca si guv. PONTA.Cum va reactiona dl.Prim-ministru ,in aceasta situatie?
  Cu respect, Iosif,Timisoara.

 12. Intrebare pt. Victor Ponta. Esalonarea dif.cass de 5,5% in urmatoarele 16 luni este corecta? Daca un pensionar da ortul popii in sept.2012 cina mai primeste diferenta? Mostenitorii? Ori mai da o HG care sa interzica decesul pensionarilor in cele 16 luni,

 13. Buna seara,

  Sunt ingrijorata pentru ce va urma in judetul Hunedoara in invatamant. Sper din toata inima ca va fi demis inspectorul general, acel inspector care ameninta prin note telefonice trimise prin scoli ca le va urmari penal pe toate cadrele didactice care vor participa la greva. Acel inspector, care a participat in comuna Baru Mare cu elevi si cadre didactice la alegerea primarului PDL. Acel inspector care a transformat scoli cu peste 1000 de elevi, in structuri ale unor licee care au doar 500 de elevi situate la distante de peste 1 Km.

 14. Domnule Prim Ministru intrebarea mea pentru dumneavostra este ce poate face un tanar disponibilizat din cadrul MAI printr-un simplu ordin al fostului ministru de interne Traian Igas, absolvent de scoala militara care a fost pregatit doar pentru acesta cariera si care momentan nu-si poate gasi un alt loc de munca deoarece el are doar o pregatire militara. Va rog sa ne spune-ti daca va veti tine promisiunea facuta acestora si anume de a ii reangaja pentru ca aceste disponibilizari s-au facut fara sa se tina cont de pregatirea lor in domeniu ci doar de “pile”.

 15. Stimate d-n
  Va rog sa-l intrebati pe dl. premier Victor Ponta daca se va reveni si asupra procentului de calcul al indemnizatiei de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani, dat fiind ca mamele bugetare care au nascut in 2010 au intrat in baza de calcul cu salariile deja diminuate la care s-a mai aplicat o diminuare de la 25%. As dori sa mai aflu daca statul intentioneza sa platesca retroactiv asigurarile sociale (mai ales pentru pensii) pentru mamele aflate in concediul de crestere a copilului. In prezent acestea nu se platesc.
  Va multumesc.

 16. Buna seara.Ma numesc Anca Nedelcu si doresc sa stiu ce se va intampla cu Legea 226/2011 privind reparatiile morale si materiale pentru fostele cadre militare active, indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944—31 decembrie 1961, publicata
  in Monitorul Oficial, Partea I nr. 854 din 2 decembrie 2011.

 17. Buna seara,
  Multumim domnule Prim Ministru!
  Ati respectat valoarea asa cum ati promis si ati inceput reforma cu reorganizarea sistemului sportiv. Este an olimpic! Londra este aproape! Ati dat Cezarului ce-i al Cezarului adica ,,prioritate”! Asta e normalitate! Sportul sa ramana alaturi de educatie, sanatate, de sine statator.
  Stiu ca ve-ti trece Federatiile nationale la COSR asa cum este in toata lumea – un sistem sportiv performant. Sunt convis ca ve-ti reusi in echipa de manageri ai sportului (Morariu, Dobrescu, Bitang, Bellu, Tiriac, Petrache, Tocala, Frincu, Pascu, Lipa, Vlad, Laura Badea, Andreea Raducan) sa gasiti cea mai buna reconstructie a sistemului sportiv.
  Casa Romaniei de la Londra trebuie sustinuta de Guvernul Romaniei in spiritul olimpic pe care romanii l-au avut de la Pierre de Coubertin incoace!
  Va dorim mult succes!

 18. Domnule Gadea va rog sa-l intrebati pe domnul prim-ministru Victor Ponta ce se va intampla cu cadrele militare disponibilizate din cadrul IGSU in anul 2011, in conditiile in care personalul (servantii pompieri) incadrati pe masinile de interventie cu apa si spuma incadreaza si ambulantele de tip SMURD, ingreunand astfel buna desfasurare a activitatilor specifice de interventie in situatii de urgenta, in conditiile in care inainte de anul 2011 personalul care incadra ambulantele SMURD era separat fata de masinile de interventie cu apa si spuna,reorganizare facandu-se numai la nivelul operativ, iar cei din structurile de suport( unde au fost angajatii sotii, copii, etc) nefiind afectate de aceste disponibilitarii.
  De asemenea, va rog sa-l intrebati pe cand un control la IGSU cu privire la disponibilizarii cadrelor militare din perioada iunie-sep.2011 privind legalitatea acesteia.

 19. VA MULTUMIM DIN SUFLET CA EXISTATI, CA PUTEM SI NOI SA AVEM O OAZA DE NORMALITATE IN LUMEA ASTA NEBUNA, BOLNAVA, GREU INCERCAATA.
  GUVERNUL ACTUAL VA DATOREAZA ENORM, SI MACAR PNTRU EFORTURILE PE CARE LE-TI FACUT, PREMIERUL IMPREUNA CU TOT GUVERNUL AR TREBUI SA INCERECE INCET, DAR SIGUR SA RESTABILEASCA ECHILIBRUL PIERDU AL ACESTEI TARI AMARATE CARE A FOST PANA ACUM LA CHEREMUL ACESTOR SACALI. SUCCES!

 20. BUNA SEARA! AS VREA SA-L INTREBATI PE D-UL PONTA DACA SE TINE DE PROMISIUNEA FACUTA POLISTISTILOR DISPONIBILIZATI ABUZIV DE CATRE FOSTUL MINISTRU,,BRANCONAJ,,. SPERAM SA NU NE UITE!!!!!!!

 21. Cea mai mare realizare a guvernului Ponta ar fi instaurarea CINSTEI ca VALOARE NATIONALA de la nivelul Guvernului si al administratiei Romaniei in jos.

 22. Ma numesc Popa Stefan sint din buc sint o persoana defavorizata provenit din casa de copii cu un Ajutor de handicap de 234 de lei pe luna fara un loc de munca singur si fara un sprijin de nicaeri. As dori sa-l intreb pe Dl Ministru Victor Ponta ce face pentru noi categoriile sociale si defavorizate, de ce si pentru noi nu ne mareste Ajutoarele Sociale si cele de handicap de la 234 la 350 de roni pe luna un minim de existenta si pentru cei defavorizati si cei necaziti care nu avem un loc de munca, cei tineri care provind din case de copii si cei tineri pentru acesta tara democrata. Doresc Dl Gadea sa ma ajutati si sa ma contactati personal pe nr meu personal pentru a va comunicat situatia mea preacara pe care o duc de multi ani, si traiesc dintr-un ajutor de Handicap de 234 de lei pe luna. mai alesc ca sint singur fara un ajutor, care depind neaparat de acest minim de existenta pentru a traia in acesta tara demorcata. Nr meu este; 0723.838.161 cu respect Popa Stefan din buc o persoana defavoriata si necajita care abia traieste dintr-un minim de exzistenta de 234 de lei pe luna. Cu respect pentru dl Dl Gadea si pentru Ministru Victor Ponta noul premier al Romaniei.

 23. Buna seara!
  Sunt din Miercurea Ciuc si mauit la Sinteza zilei, imi place emisiunea Dvs. si Va transmit mult succes.
  Doresc Domnului Ponta mult succes cu guvernul actual, ca daca va avea succes atunci speram si noi toti cetatenii romaniei sa avem o viata mai buna, mai linistita si mai vestica ca si tarile din Europa reala.
  Totusi am vrea sa auzim si despre celalalte programele ale guvernului, care vor fi incepute de acum incolo pe termen scurt si lung, oare are asemenea programe ptr. Romania?
  Bafta

 24. Vrem si multa sinceritate din partea noului guvern si mai mult schimb de informatii, comunicare.

 25. Primul lucru pe care ar trebui domnul Ponta sa-l rezolve in aceasta perioada pana la alegeri dar si dupa alegeri ar fi:
  – sa asigure un climat de normalitate,pentru ca nimeni nu mai stie unde sa se adreseze si cine e sef .
  – sa inceteze numirile pe functii de conducere si nu numai,pana la nivelul cel de mai jos,numirile ar trebui facute prin examene sau testari pt a nu exista suspiciuni.(aceste lucruri marunte creeaza o stare foarte mare de numultumire in randul oamenilor care lucreaza la stat)
  – sa se impuna de la inceput in relatia cu presedintele Basescu,si sa nu cedeze nici la presiunile de partid.
  – sa opreasca coruptia si spaga si a inchide robinetul pt firmele de partid
  – licitatiile pt lucrari si servicii cu bani de la guvern sa fie foarte bine monitorizate,pt ca costul acestora este de obicei foarte mare fata de preturile corecte.
  – sper ca la alegerile prezidentiale sa nu fie influentat de oamenii de partid si sa-l tradeze pe D-l Antonescu sa sprijine pe altcineva la prezidentiale .
  – si din pacate ar fi foarte multe de facut pt ca tara este foarte saracita si nu se pot face minuni in timp scurt .
  – eu le doresc mult succes!!!!!!!!!!!

 26. Dl Gadea intrebati-l de Dl Victor Ponta ce face si pentru cei defavorizati aceste categorii care abia traiesc pe zii pe alta din ajutoare Sociale si Ajutoare de handicat sa ne mareasca si noua neviturile minime de subezistenta de la cele mai mici venituri la mai maricele de un minim de 234 la 350 de lei pe luna ca sa putem sa traim si noi decent intr-o tara democata si libera in acesta tara. faceti ceva bun si pentru noi cei defavorizati si cei necaziti care traim pe azi pe mine intr-o tara democarata si libera.
  Personal m-am saturata sa vb numai de Pensionar dar noi cei tineri care sintem viitoru acestei tari ckiar nu se ginmdeste nimeni la noi, cei care nu avem un loc de munca stabil si serios, in acesta tara. V rog Dl Ponta sa creati locuri de munca si pentru cei tineri si cei defavorizati asa cum va precizat si Presedintele basescu. Cu respect Popa Stefan din buc sector 2. persoana defavorizata.
  In tara asta se vb mult si nu se face nimic toati care vin la putere decit promit si nu fac nimic pentru categoriile defavorizate patura de jos.

 27. Buna seara ! ne intrebati ce ne dorim NOI de la D-nul Prim-ministru ?! sau CE -mi Doresc EU de la Dumnealui ? sa ne amintim de MARELE EMINESCU-poezia lui: CE-TI DORESC EU TIE DULCE ROMANIE? ”TARA MEA DE GLORII,TARA MEA DE DOR?BRATELE NERVOASE,ARMA DE TARIE,LA TRECUTU-TI MARE,MARE VIITOR? ” ASTA -MI DORESC EU DE LA DANSUL: DULCEA MEA ROMANIE O VREAU INAPOI !! CRED CA NU E PREA MULT…!! va doresc o seara BUNA ! pe curand ..

 28. O întrebare pentru Victor Ponta: De ce nu poate să scadă TVA-ul? Nu este lăsat de “guvernul” mondial? Ce este atât de greu să iei o astfel de decizie. Domnul Ponta, la emisiune, nu a dat nicio justificare clară cu privire la TVA, referindu-mă aici nu numai la TVA-ul pentru alimentele de bază. În rest, apreciez şi eu, ca mulţi alţii de altfel, curajul cu privire la salarii şi pensii, o bilă albă acordându-i şi pentru atitudine, care este cu mult schimbată în bine faţă de cum era când se afla în opoziţie. Sper să nu fie ceva doar de suprafaţă, adică de ochii lumii.

 29. Imi doresc din toata inima, ca domnul Ponta,prin tot ceea ce va intreprinde in calitatea de premier proaspat investit,sa nu ne DEZAMAGEASCA.Doar asa va reusi impreuna cu echipa sa,in cea mai mare parte o echipa de profesionisti redutabili,sa scape tarisoara aceasta de agresiunea unor viitoare posibile imposibil de suportat guverne gen Boc,Ungureanu si alte inventiide acest gen ,deloc sanatoase pentru bietii romani ,ajunsi la capatul puterilor,al rabdariisi al lipsei de perspectiva.As fi foarte fericita,si imi place sa sper, ca asa se va si intampla, ca atunci, cand va hotari lucruri esentiale pentru soarta noastra ,o va face cu aceeasi responsabilitate si de ce nu cu aceeasi iubire,cu care hotareste pentru copii domniei sale.Este un premier tanar,cu carisma si prestanta,caruia ii doresc sa confirme si sa se afirme prin gasirea celor mai potrivite masuri pentru iesirea din marasmul socio-economic a ROMANIEI. Cu acest prilej as vrea sa adresez intrgii echipe de superprofesionisti ai Antenei 3 multa sanatate,felicitari pentru tot ceea ce realizati si nu in ultlmul rand, un ,din toata inima MULTUMESC PENTRU CA EXISTATI IN VIATA NOASTRA.

 30. Domnule Mihai Gadea,

  Va rog sa-l intrebati pe Dl Victor Ponta,daca si-a pus de gand sa scape si de lichelele chiar din interiorul U.S.L.-ului.Punctual,ma refer la nesuferitul de Fenechiu de la Iasi si la antipaticul Nechita (primarul Iasiului).Fenechiu,deja se crede revenit pe postul de baron si imparte promisiuni de tot felul la supusii lui.Acest marsav a distrus bruma de industrie care mai era in Iasi si acuma vine sa ne dea lectii de corectitudine.
  Icercati sa-l mai opriti de la aparitiile televizate ca ne face rau cand il vedem pe ecran.
  Speram sa scapam cat mai repede de acesti nemernici.
  Il rugam pe premier sa ne ajute.Nu-i trebuie efort prea mare pentru asta.
  Va multumesc.

Leave a Reply