SINTEZA ZILEI 21 IANUARIE

SINTEZA ZILEI 21 IANUARIE

2457
11
SHARE

11 COMMENTS

 1. buna seara! intrebarea mea este: cand ajunge USL-ul ” la capat” eu cel putin am si trecut de capatul tuturor rabdarilor! sau a fost ceva de genu: sa traiti bine? dreptate si adevar? peste un an o sa vina din nou la noi sa ne spuna: impreuna invingem! anul victoriei! pana la capat!!! va doresc o seara buna!

 2. Bine ca au dat bani tot la cei care au, dar ca sa se uite si la amaratii de invatatori, NU.
  INVATATORII SI EDUCATOARELE CU VECHIME, CARE AU TERMINAT LICEUL PEDAGOGIC, AVAND 1-3 ANI PANA LA PENSIE,SA SE DUCA PENTRU A -SI LUA LICENTA, MI SE PARE O ABERATIE DE “ABRAMBURICA”(a se citi Andronescu).
  LICEUL PEDAGOGIC DE 5 ANI SE TERMINA CU EXAMEN DUPA CARE PRIMEAI “DIPLOMA DE INVATATOR”.
  MEDIA DE REPARTITIE ERA MEDIA PE CEI 5 ANI + MEDIA DE LA EXAMEN, IMPARTITA LA 2. TREBUIA SA INVETI FOARTE BINE TOTI ANII CA MEDIA DE REPARTITIE SA FIE CAT MAI MARE.
  ELEVII CARE DADEAU EXAMEN LA LICEUL PEDAGOGIC ERAU DINTRE PREMIANTII CLASELOR A VIII-a. UNEORI CONCURAU CHIAR PESTE 10 ELEVI PE UN LOC.
  OARE BIETII INVATATORI CARE NU SE STIE DACA MAI PRIND PENSIE DUPA 35 DE ANI DE ACTIVITATE, NU MERITA SA SE BUCURE MACAR DOI-TREI ANI DE UN SALARIU DECENT?! EI AU PURTAT PE UMERI GREUL INVATAMANTULUI IN TIMPURILE COMUNISTE.
  DIN CLASA A 9 A SI PANA IN CLASA A 13 A AU TINUT FOARTE MULTE ORE DE PRACTICA, LUCRU CE NU SE FACE IN ZILELE NOASTRE.
  AU PARTICIPAT LA CURSURI DE PERFECTIONARE DE TOATE FELURILE; NU S-AU MULTUMIT CU CEEA CE AU INVATAT LA SCOALA; S-AU PERFECTIONAT CONTINUU.
  INTELEG CA CEI TINERI SA URMEZE ACESTE FACULTATI DE PROF./INV. , DAR NU CEI CARE MAI AU ATAT DE PUTIN PANA LA PENSIE.
  INAINTE, CEI CARE DOREAU SA PREDEA CA INVATATORI SI TERMINAU LICEUL TEORETIC, TREBUIA SA FACA INSTITUTUL DE 3 ANI.
  IMPORTANTA ESTE ACEA DIPLOMA ( stim cum le obtin multi dintre ei)
  SAU CLASELE DE ELEVI PE CARE LE DAM LA SFARSIT DE CICLU PRIMAR?!
  http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/invatatorii-si-educatorii-suceveni-vor-echivalarea-competentel

 3. Buna ziua. Pentru ca ne-ati invitat sa adresam intrebari d-lui Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, indraznesc sa adresez si eu una : ce se poate face pentru rezolvarea urmatoarei situatii – ai muncit 25 -30 de ani, poate si mai mult, pina la 50 – 55 de ani cind, datorita situatiei economice, te trezesti fara loc de munca. Beneficiezi de somaj 9 – 12 luni, dupa care, datorita virstei, nu te mai angajeaza nimeni . Ai achitat atitia ani contributia la sanatate si nu prea ai avut nevoie de servicii medicale, pentru ca, pina dupa 40 de ani, nu a fost cazul . DAR ACUM, CIND AI MAI MULTA NEVOIE DE INGRIJIRI SI MEDICAMENTE, NU MAI AI ASIGURARE. SI NU ESTI TU DE VINA PENTRU ACEASTA SITUATIE.
  REPET : CE SE POATE FACE PENTRU REMEDIEREA ACESTEI SITUATII ?

 4. De cand (in ce an) se va aplica vestita Lege a salarizarii unice.
  Pompierii si echipajele SMURD vor avea o remuneratie decenta. Daca da, atunci cand?
  Credeti ca au fost reduse nejustificat circa 12000 de posturi din structura IGSU si circa 2100 posturi incadrate iar astazi vorbim de o structura nationala de circa 25000 de posturi dintrun necesar de 43500? Oare chiar au considerat romanii ca sunt prea multi pompieri?
  Cum ar trebui sa munceasca acesti oameni si sa acopere lipsa posturilor desfiintate definitiv dar cu atributii cat mai multe, nu ar trebui totusi o noua analiza a posturilor necesare macar atunci cand ne vom ocupa de ceea ce inseamna Regionalizare subsumand Reorganizare IGSU?

 5. Sopu Ecaterina
  Buna seara dvs si participantilor din studioul dvs.Dnule Gidea acesti oameni care au facut parte din guvernul PDL,ar trebui trasi in sulite cum spunea dnul presedinte Basescu cind a preluat putera.Nici un guvern postdecembrist nu a facut atita rau cit au facut acesti hoti.Ne-au desfiintat pensiile,le-au recalculat dupa ce norme nu stim pentru ca dupa 34 de ani vechime in justitie am o pensie de 900 roni,mai mica decit a unei femei de serviciu,nu au contat studiile superioare,nu restrictiile care le-am avut conform statutului grefierului,care este identic cu al magistratului.Am colege care si-au pierdut viata,din cauza acestor masuri.Ca fiecare om ne-am bazat pe un venit cistigat printr-o LEGE trecuta prin parlament pe care onor guvernul a ignorat si principiul retroactivitatii,mintind cu nerusinare ca nu sunt bani.Si cind vad unde s-au dus banii ma intreb ce trebuie sa facem?Chiar acesti oameni nu pot raspunde pentru nelegiurile si abuzurile savirsite?Suntem la un pas sa ne poierdem casele pentru care avem rate la banca,nu avem bani sa ne cumparam medicamente.sa na platim utilitatile.Nu va mai spun de justitia dnului Predoie si a dnului Basescu.De Curtea Constitutionala a dnului Basescu.Toti acesti oameni ar trebui sa fie demisi ma refer la cei din Curtea Constitutionala si sa raspunde pecuniar in solidar cu guvernul.
  Poate in seara asta aflam ce se va intimpla cu noi de la Dmnul prim ministruMai multi de jumatate au cistigat pensiile speciale in instanta,noi care am fost judecati de judecatoriBasisti.am pierdut.Nu este oare o discriminare/Ati promis inainte de alegeri ca veti anula aceste odioase legi date prin asumare.Oare nu sunt bani pentru doar 1000 de pensionari din justitie?
  Va multumesc din suflet ca ne dati posibilitatea sa va scriem si sa cunoasteti realitatile prin care trecem.

 6. Aloooo… Domnu’ PONTA, SI AUDI…?! CAND IL SUSPENDATI PE BASESCU, ca ne-am saturat de el pana peste cap…?! Am votat contra lui si la referendumul din vara trecuta si tot degeaba… Trebuie sa iesim iar masiv in strada ca sa va fortam s-o faceti…?!

 7. Legea 10/2001 prevede doua modalitati de reparatii pentru abuzurile samavolnice savarsite de statul comunist : a)restituire in natura si b),masuri reparatorii in echivalent Ma rezum la a va sugera sa reflectati asupra dreptului pe care ar trebui sa-l aiba toti fostii propritari carora din motive obiective nu li s-a putut restitui bunul imobiliar in natura,dar carora,in spiritul legii,li s-a calculat,aprobat si comunicat cu acte oficiale suma echivalenta cu dreptul de proprietate.Acest Act nu este o hartie oarecare,el este expresia echitatii recunoscuta de Statul Roman si totodata un angajament.Rezum . Posesorii acestor sume au dreptul sa participe la toate licitatiile facute de statul democrat asupra bunurilor scoase la vanzare:bunuri imobile(chiar si de la RA-APPS)spatii comerciale,diverse servicii,etc.

 8. Întrebări de pus Dl V. Ponta.
  Fiecare din cele 3 partide participă în USL cu ideologia sa? dacă nu,care e ?
  2 fiecare ministru din guvern ,guvernează în baza
  ideologiei partidului său? dacă nu ,ce trebuie să
  aplice?
  3. Fiecare ministru și-a primit sarcinile de îndeplinit? și de unde trebuie să apeleze la spriji-
  ul Prim M.sau guvernului?Ieșirea Dl. Vozganian pe sticlă o consider ne la locul ei.Nu e prima oară când dă cu bățul în baltă.Conducerea unui minister nu se face la TV.Problemele lui trebuie rezolvate în guvern și nu în afara lui.Să intre in front.Altfel…!
  4.Miniștrii, au înțeles că sunt niște executanți în
  binele poporului ? s-au cred că sunt niște priveli-
  giați cu drepturi numai de ei cunoscute?
  5. Când se va înțelege că în public se vine nu-
  mai cu probleme rezolvate ?vrem fermitate,liniște

 9. Am adresat dlui Prim-ministru solicitarea de a aduce la Normalitate actualul Parlament, pe doua “canale”: La Guvern cu Scrisoarea Nr.19582/27-12-2012, si la Sediul PSD cu Scrisoarea Nr.3/7-01-2013.
  Precizez ca odata cu solicitarea i-am transmis si SOLUTIA care face posibila aceasta aducere la Normalitate!
  Scrisori asemanatoare am adresat lui Basescu, Crin, Zgonea, Blaga, MRU, UDMR, Avocatul Poporului, etc. Pot fi contactat la tel.0723966732.

 10. Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

  As dori sa stiu daca se ia in discutie Legea Pensiilor, in special la conditiile impuse la pensia anticipata.
  Nu este corect sa nu luati in discutie aceasta lege, care a trecut fraudulos prin parlament.
  Ca sa poti iesi la pensie anticipata cu 5 ani inainte de limita de varsta si sa nu fie penalizarea aplicata, ar trebui sa ai vechime cu cel putin 8 ani peste limita de varsta, in cazul meu ar trebui sa am 39 ani si cateva luni.
  Avand in vedere ca la pensia anticipata nu se ia in calcul anii de facultate, atunci este ilogic, pentru ca suntem dezavantajati cei cu studii superioare, care am inceput munca mai tarziu cu 5 ani si deci, daca dorim pensie anticipata, atunci vom suporta o penalizare care poate ajunge pana la 45 % din cuantumul pensiei calculate.
  Nu ar fi nici o problema daca am avea toti de lucru, dar generatia noastra, ca si cei tineri fara experienta, suntem afectati de lipsa locurilor de munca si mai ales de ceea ce se intampla pe piata muncii, acolo unde se cere experienta.
  Concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri sau alte functii executive din cadrul institutiilor, sunt facute doar ca sa fie facute, de la initiere se cunoaste persoana care trebuie sa ocupe postul.
  Sunt incantata de masurile care le-ati initiat pana acum, dar trebuie sa insistati pentru depolitizarea institutiilor, sa poata sa ocupe posturile adevaratii profesionisti, cei care au lucrat cinstit ani de zile si au experienta in management.
  Sper ca aceste remarci sa ajunga, prin intermediul emisiunii Sinteza Zilei, pe care reusesc sa o urmaresc cam greu, datorita intreruperilor de la RDS.
  Cu multa stima,
  ing. Elena Irimescu
  Sibiu.

 11. Te rog sa-i spui lui Ponta ca am fost in Piata Universitatii din primele zile cind ne-am dus la Cotroceni intii si apoi ne-am intors la Universitate 3 zile la rind si apoi au venit mai multi si a inceput protestu cu mai multi oameni.Sa stie ca ne-am batut cu jandarmii si am protestat pe frig ,ca sa-i ajutam pe acestia sa cistige crezind ca sint de-ai nostrii,ca vor sincer sa faca ceva pt. tara asta dar vad ca sint tot la fel.In primul rind nu i-a luat la intrebari si sa dea banii inapoi toti care i-au cheltuit aiurea pe prostii sau care i-au furat .@.Azi a zis ca majoreaza bugetul la presedinte cu 15%.DE CEEEEE
  la SPP cu 40% DE CEEE la Curtea Constitutionala care si-a batut joc de noi cu 20% si tot asa iar de la Min.Muncii a redus e pe minus de la cultura la fel de la interne la fel ,iar ii face pe polotisti sa ia spaga ,De ce isi bate joc de noi , cei care i-am ales

Leave a Reply