SINTEZA ZILEI 11 SEPTEMBRIE

SINTEZA ZILEI 11 SEPTEMBRIE

2971
16
SHARE

16 COMMENTS

 1. Domnule Prim Ministru, nu aveti impresia ca ati cedat prea repede presiunii celor cca. 1000 de demonstranti care sustin neinceperea derularii investitiilor la Rosia Montana? Mai mult ca sigur ca acestia reprezinta unele interese ale unor organizatii neguvernamentale sau mai stiu eu ale cui, interesati material. Nu vi se pare curios ca ei protesteaza numai pentru un anumit obiectiv, si nu pentru respectarea normelor ecologice la nivelul intregii tari. Sunt mine in exploatare unde se folosesc cianuri, de care ei habar nu au. Sunt munti care nu mai au un copac pe ei…. Sunt societati comerciale care polueaza apele, atmosfera…. Pe ei nu-i intereseaza decat Rosia Montana. Nu vreau sa-i jignesc, dar cred ca habar nu au ce fac, se conformeaza unor obiceiuri care le au oile…. Dar nici nu vreau sa platesc despagubiri aiurea, pentru ca oricum, in cele din urma la Rosia Montana, mai devreme sau mai tarziu, niste oameni cu cap vor porni investitia…

 2. Pentru Dl .premier Victor Ponta ; Pe Legea 9 /1998, am avut pe rol in Contencios Administrativ, cu dosarul nr, 4947 /30 /2012. pronuntarea pe fond a fost pe 11.06.2013 si astept de atunci !.REDACTAREA HOTARARII . Simt ca se trage de timp ! Mentionez , ca eu am depus C.F. case-i in extenso din 1946-47 pana in 1958-59 cand ,cu venirea nemtilor de pe Baragan . ,Au fost evacuati .din casa . din Periam unde au fost cazati provizoriu fara acte CF .dar bunicii mei Danciu Nicolaie si Danciu Maria refugiati din Bulgaria si Basarabia nu au fost despagubiti de Statul ROMAN niciodata . Mentionez ca bunicu a fost veteran de razboi in Primul razboi Mondial a luptat la Marasesti . Iar tatal meu in al doilea razboi Mondial a cazut in luptele de la Oarba-de Mures . Din 1998 decad s-a dat Legea retrocedarilor celor din Basarabia si Bulgaria, tot ne cer la acte doveditoare in instanta pe care le-am depus pe rand in ordinea pe care le solicitau . DE 14 ani se tot taraganeaza aceasta situatie cu buna stinta si vreu o rezolutie clara pentru ca ani trec si eu inaintez invarsta sias dori o Hotarare Dreapta si Definitiva .Cu stima Ioana Bucataru .

 3. Se poate ca Romania sa sustina cu fonduri proprii exploatarea miniera de la Rosia Montana? Daca da, ar fi rentabil sa se gaseasca si o alta forma de exploatare fara cianuri? Cati bani de la buget ar trebui alocati pentru tehnologiile de extractie si salariile minierilor? Putem sustine singuri aceasta exploatare?
  In cazul in care nu ne putem permite acum extractii cu fonduri proprii se poate gasi o solutie pentru oamenii de la Rosia Montana, in speta locuri de munca?

 4. Buna seara domnule Gadea.Urmaresc cu placere emisiunea dumneavoastra,dar si celelate emisiuni ale colegilor in limita timpului disponibil,fiind sofer.Daca imi permiteti as avea o intrebare pt domnul Premier legata de drumuri,drumuri de care se ocupa dumnul Sova pe care il vad un om capabil doar ca nu prea se vad rezultatele Ce cunostinte are domnul Premier despre stadiul lucralilor la centura Caransebesului(dc imi permiteti o parere personala eu consider ca aici este vorba de interes pt ca primaria sa faca cat mai multi bani din tranzit din moment ce termanul de finalizare a fost depasit) si podurile peste caile ferate pe centura Aradului

 5. Domnule Prim ministru Victor Ponta

  Dezbaterea in parlament a Proiectului Rosia Montana se impunea pentru faptul ca niciun guvern nu si-a asumat finalitatea acestuia?
  Ati procedat foarte bine si va felicit. Plenul parlamentului poate lua o decizie in acest sens.
  Modul in care v-ati prezentat dubla pozitie fata de acest proiect, nu reprezinta o gresala mare precum ar fi fost aceea de a emite Ordonanta de Urgenta! Ati gafat putin, raspunzand jurnalistilor cu multa sinceritate, prea repede insa. Erau necesare unele explicatii pe care cetatenii le asteptau.Eu am inteles, cei mai multi aveau nevoie de o informare detaliata! Sper ca in aceasta seara, sa prezentati informatiile pe care le asteapta romanii.
  Mult succes si putere de munca!

 6. Buna seara! Nu am nici o intrebare, as dori sa-si aduca si sotia si toti trei sa va uitati in ochii mei cand vorbiti, nu pe alaturi! Cand a fost vorba de alte situatii critice faceati asta perfect, astept!

 7. Intrebari pentru primul ministru invitatul Dv.
  1. Cum se simte dansul persoana publica, reprezentant al guvernului, santajat ca intre ultimii ordinari de catre o firma de speculatii bursiere?
  2. Ce vor face zelosii sustinatori din zona Rosiei Montane dupa epuizarea zacamantului, ei care nu stiu decat minerit?
  3. Ce a facut compania Gold Corp. pana in prezent pentru eliminarea poluarii istorice?
  4. Cine a impus stabilirea zonei cu activitate mono industriala si de ce acel “cine” refuza extinderea activitatilor si in alte domenii pentru a permite investitii in zona?
  5. Oare cum privesc consilierii domnului Prim ministru platiti cu bani grei de la buget ca sunt necesare fonduri de miliarde de euro pentru creerea a numai 900 de locuri de munca pe o durata limitata, locuri de munca care cuprind si “specialistii” platiti off shore pe bani grei, in comparatie cu investitiile facute la Baile Felix de cca.30-50 milioane de euro si care au creeat 3000 de locuri de munca directe si cca. 2000 de locuri de munca indirecte?
  As dori ca domnul Prim Ministru sa inteleaga ca dansul este platit sa reprezinte interesul Romaniei in totalitatea ei si nu doar al unui grup de interese.

 8. D-le Gadea
  Va rog sa il intrebati pe d-ul Ponta pe ce electorat din partea PSD se va mai baza in anul 2014 pentru alegerile prezidentiale . Am fost sunt si voi fi votant PSD . Am fost alaturi de PSD si la bine si la rau. Am acceptat si gindirea lui Nastase si prostia lui Geoana , am acceptat si prostiile facute de partid , dar si partile bune . Am votat si la referendum si la alegeri . Dar sa imi ceara sa il votez pe Antonescu dupa prostiile pe care le debiteaza din ce in ce mai des, si prostiile din ce in ce mai mari. Daca PSD face erori le mai accept pentru ca sunte-ti ai mei ., dar sa il sustin pe unul care repeta ceea ce face Basescu din ce in ce mai des , nu cred ca mai pot .
  Deci d-ul Ponta , ori ii explicati ca la prosti ca sa inteleaga , ori il lasa-ti in plata Domnului.

  Va multumesc

 9. Daca este cunoscuta cercetarea efectuata de echipa de la Institutul de cercetari metale neferoase Baia Mare, si brevetele de inventie care propun procedee si tehnologii de extractie aur fara cianuri , cu substante nepoluante si chiar cu produse secundare foarte valoroase

 10. Crede Domnul Ponta că redevenţa de 6 % salvează România? Aurul de Ro;ia Montan[ este akl tuturor românilor. Cum rămîne cu celelalte metale rare care rămîne în urma prelucrării aurului? Careeste redevenaăţa pe care o primeşte Arabia Saudită de la americani? De ce nu Rom\nia exploateay[ aceste bog[‘ii ale tarii? C[ nu avem bani ;i texnologie este o poveste.

 11. Pe internet au aparut tot felul de informatii cum ca zacământul valoareaza în jur de 60 de miliarde de dolari.
  AUR (1,5 grame/tona minereu)………………………………………….18,84 mld. USD ARGINT (10 grame/tona)…………………………………………………2,00 mld. USD GALIU (300 grame/tona)…………………………………………………13,00 mld. USD GERMANIU (20 grame/tona)…………………………………………….5,20 mld.USD CROM (50 grame/tona)…………………………………………………..6,50 mld. USD VANADIU (2500 grame/tona)……………………………………………10,00 mld. USD Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…………………………………… 5,00 mld. USD TOTAL…………………………………………………………………….. 60,54 mld. USD See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.2rOOFmsf.dpuf

 12. Va rog sa luati in considerare in discutia dumneavoastra aceste aspecte. Sunt sigur ca domnul prim ministru o sa spuna ca pentru aceste metale nu au licenta dar din moment ce vor avea minereul pe mana credeti ca le vor ingropa la loc?

  Si ar mai fi ceva domnul prim ministra a spus ca este impotriva proiectului se poate sa ne spuna de ce este impotriva care sunt motivele dumnealui?

 13. Mai putin ma intereseaza”Rosia Montana”,cat ma intereseaza de ce nu a facut ceva impotriva noului CPC,care,daca nu stie,a adus populatia(in special bugetarii)in pragul disperarii si a colapsului,prin inzestrarea executorilor judecat.cu putere maxima de a jupui oamenii cu popriri pentru bancile comerciale,neinteresand pe nimeni daca mai au cu ce plati si alte facturi,cheltueli,rate la creditele ipotcare,etc.Eu,spre exemplu,am un credit ipotecar in CHF,care imi ia jumatate din salariu si cealalta jum.o iau executorii.Eu cu ce mai traiesc,unde este protectia sociala?Am postat 2 mesaje si pe blogul d-lui,dar nu mia raspuns.Noul CPC este neconstitutional,dupa parerea mea.Muncim pentru banci si suntem sclavi in tara noastra.

Leave a Reply