SINTEZA ZILEI 07 IANUARIE

SINTEZA ZILEI 07 IANUARIE

1783
3
SHARE

3 COMMENTS

 1. Domnule Gadea, asteptam sa vedem masuri impotriva hotilor din banii publici: bordure, parcari private, autostrazi la pret triplu, aparatura medicala la suprapret achizitionata din banii publici .
  Cum putem cere banii furatim inapoi?
  Sau mergem pe principiul: prinde orbul, scoate-i ochii.

 2. CATRE

  VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL DEZVOLTĂRII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE
  LIVIU NICOLAE DRAGNEA

  Ma numesc CHIRITA ION, Administrator al S.C. CIN CIN S.R.L. cu sediul in Craiova Str. Unirii Bl. 21 B parter, societate care are activitate principala conf CAEN – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor – 5630. Registrul Comertului J/16/717/2002
  CUI R-14836376
  Tel 0251/414401
  0727060978
  Sunt nascut in anul 1952 luna Februarie ziua 28 in orasul Segarcea si locuiesc in Craiova din anul 1953.
  Din anul 1990 decembrie am acest spatiu in care derulez activitatea de mai sus iar in fata unitatii pe domeniul public in fiecare an de dupa 1994 in perioada estivala Martie – Septembrie, amenajez o terasa cu umbrele si masute pe o suprafata de 120m/p.
  An de an am obtinut acordurile lunare eliberate de primarie si am platit taxele conform HCLurilor ce au fost elaborate si majorate in permanenta.
  In ultimi ani si anul trecut taxele au fost conf HCL nr 115/2006 si HCL 448/2011 privind ocuparea terenurilor, aparţinând domeniului public şi privat,cu terase sezoniere şi parcuri de distracţii, în care se desfăşoară activităţi comerciale, diferenţiată pe zone de atractie comercială.
  An de an taxele au crescut, asa ca in 2012 Taxa era in zona zero 9 lei m/p pe luna, cat de cat convenabila.
  Am sperat cu totii si cand spun totii, suntem si noi cei mici peste o mie de societati cu acest profil de activitate in acest oras, ca odata cu schimbarea politica care a avut loc anul trecut, nu numai noi, ci totii vom beneficia de adevaratele taxe normale (umane) si ne umflate de cei care le-au umflat inainte. Tot timpul am fost sufocati de diferite taxe pe care cu totii le stim, lasand deoparte impozitele care nu sunt diferentiate pe cifrele de afaceri sau veniturile fiecarei societati sau devidente.
  Anul trecut in data de 20/Decembrie 2012 Consiliul Local Craiova a hotarat ca sa mareasca aceasta taxa de 3,2 ori adica de la 9 lei/mp pe luna la 30 lei/mp pe luna pentru zona 0 a orasului, zona 1 = 24,50 lei/mp , zona 2 si 3 , 15 lei/mp.
  A SE VEDEA HOTĂRÂREA NR.282
  privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2013 Art.25. Taxa pentru ocuparea terenurilor, aparţinând domeniului public şi privat,
  cu terase sezoniere şi parcuri de distracţii, în care se desfăşoară activităţi
  comerciale, diferenţiată pe zone de atractie comercială, prevazute in
  anexa nr.8 la prezenta hotărâre, se stabileste astfel:
  Zona de atracţie comercială
  Nivel taxă pentru anul 2013
  lei/mp/zi
  Zona 0 1
  Zona 1 0,75
  Zonele 2 şi 3 0,50
  Oare acei ce au stabilit aceasta hotarare, nu s-au gandit ca in lunile Martie, Aprile si chiar si Mai vremea nu este atat de prielnica incat sa scoti de la 15 – 20 de masute la care se vinde cafea si sucuri atatia bani incat sa platesti ceva angajati, utilitati, imensa taxa la primarie si sa mai si ramana sa traiesti fara sa te mai gandesti sa te dezvolti?
  Ma intreb eu si toti ne intrebam ce facem, de unde luam bani sa platim cand nici macar clientii nu mai au bani sa ii lase pe la terasele noastre de pe domeniul public.
  Ar fi fost normal sa se faca o analiza financiara din bilanturi si balante acestori societati care au aceasta activitate sa vada daca isi permit sa plateasca atat cat sau gandit cei din consiliul local sa ceara.
  Oare ce au crezut acesti noi alesi fata de cei care au fost inainte, ca noi multimea care platim impozitele la zi si avem aceste activitati de terase, ne imbogatim mai mult decat pe cei care ii vedem pe la televizor ?
  Ce am putea vinde la aceste terase incat sa scoatem mai multi bani si sa platim primariei?
  Sa vindem droguri, armament sau mai stiu eu ce este mai cautat si benefic pt a face bani?
  In aceste terase avem si noi investitii in mobilier, spatiu, utilaje diverse, obiecte de inventar care in ani se amortizeaza.
  Dupa ce ca nu avem in nici un fel siguranta zilei de maine cu aceste terase de pe domeniul public cum ar fi ca : dac ne mai lasa daca nu ne mai lasa, daca ne prelungesc sau nu acordurile, nimeni nu ne- a intrebat sau sa ne informeze de masurile luate in consiliul local.
  Doar ca s-a publicat acum cateva zile pe SIT Primariei, nu toti au posibilitatea de a se informa in acest fel.
  Este singurul lucru la care noi cei multi nu ne-am asteptat din partea celor care s-au schimbat la putere si la factorul de decizie asupra vietii noastre de zi cu zi ca va fi mai rau in acest an si nu mai bine.
  Ce va urma in aceasta vara cu aceasta taxa marita de 3,2 mai mult? Foarte simplu :
  reducerea activatatilor de acest gen cu peste 50 % , Reducerea numarului de angajati cu peste 70 % diminuarea veniturilor la bugetul de stat din impozitele aferente salariilor si veniturile societatilor precum si tot angrenajul macro in mult mai multe domenii de activitate.
  Prin reducere a catorva mii de angajati la nivelul craiovei numai in acest domeniu fa fi afectat si fondul CAS si cel al somajului si cel de la sanatate.
  In loc sa fim mult mai multi in aceasta activitate si nu numai, cu taxe mai mici catre aceste consilii locale, cu mai mult sprijin din partea lor sa putem contribui fara a ne sustrage de la plata taxelor si impozitelor la PIBul national, prin acest mod nu fac altceva decat sa se aleaga praful de intreprinzatori, de cetateanul roman si nu numai.
  Prin ce v-am relatat mai sus speram si sper sa va dati seama ca in acest fel nu mai e de facut activitate printr-o asuprire financiara fara nici o logica si inumana a Consiliului Local Craiova.
  Va rugam sa interveniti spre a indrepta aceasta nesabuinta a celor ce au luat aceasta hotarare cat mai e timp pana in primavara, sa se reaseze si chiar sa se imbunatateasca acest articol al HCLui Craiovean.
  Va spunem din tot sufletul, oamenii sunt speriati si totodata revoltati de ce hotarari s-au luat in Primaria si Consiliul Local Craiova in ultima perioada a anului trecut si cine stie ce ne mai asteapta in acest an daca nu interveniti de sus in jos spre o reglementare corecta si logica in administratia publica locala.
  Iar daca prin aceasta adresa voi devenii TAPUL ispasitor al celor multi, care acum sunt speriati si inca nu au curajul si spera sa se faca dreptate si sa se mai miste ceva si pentru aceasta populatie a Craiovei, vom vedea ce va mai fi.
  Acest strigat pe care vil trimitem, este si strigatul pe care il facem cunoscut pe toate forurile mass-mediei interne si internationale scrisa , audio si video.
  Art.Prof.Cirita Ion
  Administrator al S.C. CIN CIN S.R.L. Craiova
  Registrul Comertului J/16/717/2002
  CUI R-14836376
  Tel 0251/414401
  0727060978

 3. Vrea tot marinaru si nu poate face fata la cei care se uita la Televizor ma uit si eu seara de seara si nu imi vine sa cred cata ipocrizie este in tara noastra o Tara cu aceea care ne-au dus pina la cand omu tre sa strige Jos cu Comunismu acesta si sa ii dea Marinarului ce este al lui Nava si Ani Buni la inchisoare pentru cazu Flota

Leave a Reply