SINTEZA ZILEI 03 MARTIE

SINTEZA ZILEI 03 MARTIE

6616
61
SHARE

SHARE
Previous articleSINTEZA ZILEI – 02 MARTIE
Next articleTEASER1

61 COMMENTS

 1. Buna seara Domnule Gadea.
  Va rog sa-i transmiteti dl-ui. Crin Antonescu ca nu vom mai veni la vot la europarlamentare! La Pezidentiale vom vedea care sunt candidatii! Oricum nu-l vom mai vota pe dl.Crin Antonescu

 2. cand a fost cu sotia in pelerinaj prin strainataturi s-a convins ca nu are sanse la presedintie/
  DACA NU A CREZUT CE I-A SPUS VC, ACUM S-A CONVINS pentru asta a tradat ca o fiara in cusca care a scapat si musca mana celui care a hranit-o, mizerie nici unul nu are ce cauta in politica ,gunoaie nereciclabile
  fii mai incisiv ,nu merita menajat,dai personal ceea ce scriu ,ca a pus javrele pe mine sa ma terorizeze

 3. Au contat vreodata cei care-i voteaza?, da despre oameni vorbea, ca si iohanis e om si vroia pentru el un ciolan mai mare decat Sibiul, unde oricum e dezastru. Haideti in cartierele marginase sa vedeti!

 4. Dl. Președinte C. Antonescu întrebați-l pe dl Gâdea de ce Antena 3 a devenit Trompeta Mizerabilă a Dezinformării şi Înferăreii proletare a PNL-ului şi a DV.
  Cine este de vină pentru:
  -Invitarea UDMR la guvernare in seara Alegerilor, castigate cu 70%.
  -Semnarea unui Pact de coabitare cu Muribundul T.Basescu pe care l-a reinventat!!!
  -Numirea ca Procuror-General a L.C. Kövesi, mergand pe furiş la CSM cu o lista sugerata de acelasi T.B,neinformandu-l macar pe DL. CRIN Antonescu.
  -Aducerea in Parlament, fara consultarea PNL-ului, de Proiecte cel putin controversate:Roşia-Montană;Exploatarea gazelor de şist;Modificari de Cod Penal Admistia sau Imunitatea …intempestiv, chiar dacă poate lucrurile ar merita o clarificare.
  -Respingere nominalizării ca Vicepremier a Dl. Klaus Iohannis.
  ….De toate acestea nu PNL-ul şi DL. C. Antonescu SUNT DE VINĂ şi atunci DE CE !!??? Dle.M.Gadea?? PSD-ul e bun iar PNL-ul Nu!! Dl Ponta Da iar Antonescu Nu!!
  Am scapat de Apologeții BASIȘTI și am dat de PONTANACII care fac pe Naivii și ne spun nouă că Dl. C. Antonescu este omul lui T. Basescu iar FSN-nistrul V.V.Ponta este este SPERANȚA ROMÂNIEI …Nimic mai FALS!!!

 5. Mihai, nu vezi ca te “plimba” iti raspunde la intrebare cu intrebarea. Lasa-l sa vorbesca ca se ingropa singur. Intreaba-l : daca constat ca in sondaje este sub 40% incredere, va renunta la candidatura? Daca va ajunge presedinte, va continua sa rida de romani, ii va lasa de izbeliste, asa cum a facut cind a decis sa iasa din USL?

 6. Domnul Klaus Iohanis a declarat ca nu a venit sa ia locul nimanui.
  Intrebati-l pe domnul Antonescu daca numirea domnului Iohanis in functia de ministru de interne si vicepremier nu insemna sa ia locul cuiva ?

 7. Cel mai rau te raneste cel pe care-l iubesti si cel mai tare te dezamageste cel in care ti-ai pus nadejdea.
  Aceasta e de cateva saptamani relatia mea cu Antena 3, caci nu inteleg cum de puteti sustine un om las, fara caracter si lipsit de consistenta ca Victor Ponta. Ba, mai mult, cum de duceti o campanie de tip B1TV impotriva lui Crin Antonescu?
  De ce nu faceti inventarul faptelor lui Ponta care au avut efecte negative asupra demicratizarii tarii si inventariati – tendentios – afirmatiile lui Antonescu.
  Acesta nu e un jurnalism corect si onest, asa cum am crezut ani de zile ca gasesc la postul Antena 3.
  De acum, pe mine m-ati pierdut asa cum sper ca veti pierde si alti telespectatori a caror incredere ati tradat-o.
  Cand se va dovedi ca n-ati ales calea adevarului, cum va mai veti uita in oglinda?

 8. dezgust total fata de atitudinea domnului antonescu. cred ca nu trebuia sal mai chemati in seara asta mai pierde doua zeci la suta dintre simpatizanti.de cind sia anuntat candidatura am zis la multi ca nu este un candidat bun ca nu este departe de basescu

 9. oare este adevarat ?
  Klaus Iohannis va reprezenta interesele Germaniei în Guvernul României
  Posted by
  Justitiarul
  1 day ago

  Înainte de a vă precipita să aruncaţi „anatema” că aş fi xenofob, naţionalist, comunist sau securist, vă rog să aveţi răbdare şi să citiţi până la capăt materialul care urmează, cu toate argumentele, şi citatele (linkurile) care-l însoţesc! Din start, întreb retoric: pe cine reprezintă Klaus Iohannis în România şi ale cui interese le apără? Pentru un observator al fenomenului este simplu de observat, mai ales dacă face un bilanţ al decoraţiilor primite de primarul sibian din partea altor sate. Klaus Iohannis a fost decorat de toate ţările care au constituit puterile Axei în al Doilea Război Mondial, însă Germania a fost cea mai darnică cu onorurile!
  Astfel, Klaus Werner Iohannis a fost distins cu Crucea Federală de Merit de către Republica Federală Germană (2006). Tot în Germania a mai fost decorat şi în septembrie 2010, când a primit la Berlin, placheta de onoare din partea Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi, cea mai înaltă distincţie pe care o acordă această asociaţie. Însă cea mai valoroasă decoraţie a primit-o Klaus Iohannis de la Otto Schily, fostul mi¬nistru de Interne al Germaniei, în ziua de 11.12.2007. Acesta l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Ioha¬nnis şi pe suc¬cesorul său la Ministerul de Interne, Wolfgang Schau¬ble, din partea Societăţii Ger¬mane! Decoraţia, cea mai înaltă distincţie din Germania, a fost înmânată pentru merite deosebite aduse Germaniei!!!
  Şi noi care credeam, ca nişte naivi, că Iohannis slujeşte România. Deci, să recapitulăm : viitorul ministru de Interne al României a fost decorat în anul 2007 alături de ministrul de Interne al Germaniei de la acea vreme „pentru merite deosebite aduse Germaniei”, iar cel care a înmânat distincţiile era fostul ministru de Interne al Germaniei!!!
  Iată ce scriam noi despre Otto Schily, cel care a fost maestru de ceremonii la decorarea din 2007: „Atât la alegerile locale din anul 2000, când candidatul sas a ieşit primar mai scremut, din al doilea tur, cât şi la cele din 2004, cu succesul «uluitor» de aproape 90 la sută în rândul elec¬toratului român, Sibiul a fost vizitat, cu o săptămână înainte de prezentarea populaţiei la urne, de ministrul de Interne al Germaniei, Otto Schily. Cre¬deţi că întâmplător sau a fost doar o coincidenţă? Noi credem că a fost o acţiune deliberată! Acelaşi Otto Schily (devenit şi cetăţean de onoare al Sibiului – pentru ce «merite», neştiute de opinia publică?!), deşi nu mai era mi¬nistru, în ziua de 11.12.2007, l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Ioha¬nnis şi pe suc¬cesorul său, ministru de Interne la acea dată, Wolfgang Schau¬ble, din partea Societăţii Ger¬mane (!!!) pentru anul 2007. Decoraţia, cea mai înaltă distincţie din Germania, a fost înmânată pentru merite deosebite aduse Germaniei!!! (…) Acelaşi Iohannis a fost decorat, imediat după câşti¬garea alegerilor din 2004, şi de către vicepreşedintele parla¬men¬tului german, Susanne Kastner, aceasta fiind mai mult la Sibiu, cu un rol activ propagandistic în acel an electoral, decât în Parlamentul german, de unde primea salariul!” (http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-o-imagine-trucata-2/)

  Însă şi alte ţări l-au onorat pe domnul Iohannis Klaus Werner cu distincţii. Culmea, toate fiind aliatele Germaniei în al Doilea Război Mondial! Primarul sibian a mai primit: Ordinul Naţional al Italiei – Steaua Solidarităţii Italiene, în grad de Comandor (2008) – Italia a fost principalul aliat din Europa al Germaniei hitleriste; Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg, în grad de Ofiţer (2009) – în 1942, Luxemburgul a fost oficial anexat de Al treilea Reich; Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” al Statului Austriac (2009) – Anschluss-ul: Germania a anunțat anexarea Austriei pe 12 martie 1938, transformând țara în provincia „Ostmark”; Ordinul de ofiţer al Coroanei Belgiene (2009) – în 1940, Belgia a fost ocupată de către trupele Germaniei naziste. Iar pentru ca Axa beligeranţilor din al Doilea Război Mondial să fie completă, în octombrie 2009, când Klaus Iohannis a fost propus de către Crin Antonescu în funcţia de premier al României, primarul Sibiului tocmai se afla într-o vizită oficială în Japonia. Simple coincidenţe?
  Cum să slujească România, din moment ce primarul Sibiului nu a participat în nici un an la manifestările desfăşurate de ziua naţională în oraşul pe care-l conduce?
  Nu-i patriot, dar este plin de sine însuşi. Klaus Iohannis este foarte arogant şi are acea atitudine de superioritate pe care o afişa „rasa ariană” pe vremea când Adolf Hitler agita sceptrul războiului deasupra Europei. Se pare că această superioritate afişată ostentativ nu este altceva decât o mască pentru a ascunde lipsa de competenţă şi carenţele în cultura generală. Vrea să pară opusul propriei sale persoane.
  Pe lângă îngâmfarea afişată, noul prim-vicepreşedinte PNL vrea să pară şi un om corect. Corect ca în cazul retrocedărilor ilegale către diverşi escroci, inclusiv o organizaţie nazistă reactivată la Sibiu? La fel de corect ca şi atunci când a revendicat şi a obţinut pentru familia lui două imobile pe bază de documente false? Tot aşa de corect ca în cazul celor două lucrări, Aeroportul Internaţional şi reabilitarea Pieţei Gării, ambele obiective realizate cu constructori germani şi soldate cu eşecuri? Pista aeroportului a luat-o la vale, spre Germania, cu tot cu sistemul de balizaj, iar piatra cubică adusă din China în Piaţa Gării a ieşit din caldarâm după doi ani, exact cât a fost şi garanţia dată de „serioasa” firmă germană. La fel de corect ca şi în relaţiile de afaceri pe bani publici cu afaceristul- puşcăriaş Ilie Carabulea, actualmente arestat în scandalul asigurărilor?
  Datorită „corectitudinii” primarului sas, avem la Sibiu pe cel mai bogat bugetar din România, Ilie Grădinar, poreclit Ilie Gigacalorie, fostul director de la „Energie Termică” SA firmă subordonată Primărie Sibiu, care a fost desfiinţată în cele din urmă. Acesta a fost un manager atât de bun încât a falimentat firma pe care o păstorea, dar a avut grijă să câştige prin firmele sale private, firme-căpuşă pentru societatea de stat pe care o conducea! Averea lui Ilie Grădinar, intrat în topul Forbes în anul 2011, era estimată la 7-8 milioane de euro, ocupând la nivel național locul 485. În Sibiu nu se oficiază cununii civile sâmbăta. De ce? Pentru că aşa a vrut primarul în anul 2010! Dar pentru cununia fiului lui Grădinar a oficiat chiar Klaus Iohannis într-o sâmbătă. Mai mult, primarul a găsit şi scuze pentru îmbogăţirea nejustificată a subalternului bugetar.
  (http://www.turnulsfatului.ro/11146/gradinar–miliardar-in-viziunea-lui-johannis:-aberatii.html )
  Revistele „Justiţiarul” şi „Justiţiarul sibian” au dezvăluit, cu mulţi ani în urmă, faptul că sub denumirea „democratică” F.D.G.R. (Forumul Democrat al Germanilor din România) se află camuflat fostul Grup Etnic German. Mai ales că această „organizaţie nonguvernamentală” (O.N.G.), apărută imediat după revoluţia din decembrie 1989 – geneză la care şi-au adus aportul şi serviciile secrete germane! – a fost creată pe criterii etnice, fiind astfel un soi de „club exclusivist”. Ca orice grupare etnică sau „club exclusivist” este logic că F.D.G.R. a avut ca scop, încă de la înfiinţare, obţinerea unor avantaje, apropiate de privilegiile pe care saşii le aveau în Evul Mediu, în detrimentul populaţiei majoritare româneşti din Transilvania.
  Grupul Etnic German a fost înfiinţat imediat după Dictatul de la Viena. El exista şi în alte ţări cu minoritate germană: Franţa (Alsacia), Polonia (Silezia), Cehoslovacia (Sudeţi). Scopurile acestor Grupuri Etnice Germane (celebra Coloana a V-a a lui Hitler) erau: propaganda nazistă, sabotajele economice, acţiunile diversioniste în spatele frontului, „intoxicarea” şi dezinformarea populaţiei majoritare din ţările respective. La Grupul Etnic German, oficializat prin Decretul – Lege, nr. 830 din 21 noiembrie 1940, a aderat în anul 1941 şi Biserica Evanghelică (cultul religios al saşilor transilvăneni), cu toate bunurile sale mobile şi imobile, din fanatism nazist! Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României.
  La fel ca şi în anul 1941, alianţa dintre biserica evanghelică şi organizaţia politică a minorităţii germane funcţionează şi acum, chiar dacă aceasta din urmă se autodeclară ONG. Din moment ce participă la alegeri, F.D.G.R. are rolul politic al unui partid! Contrar evidenţelor, iată ce declara Klaus Werner Iohannis, preşedintele acestei organizaţii, care acum a devenit oficial nazistă, aşa cum o să vedeţi în continuare: „FDGR nu are o dogmă politică, nici nu-şi doreşte şi nu va avea. Forumul este o formaţiune etnică, aşa cum fiecare etnie recunoscută din România are cel puţin o formaţiune de acest tip. Noi nu suntem nici ONG, nici partid, ci suntem reprezentanţii grupurilor etnice germane din România. Şi atunci, prin definiţie, nu este posibil să avem orientare politică, fiindcă membrii noştri sunt membri prin apartenenţa la o anumită etnie. Ei pot fi de dreapta, de stânga, liberali, de orice fel şi noi trebuie să-i reprezentăm pe etnicii care se declară alături de noi. Deci, nu avem o orientare politică.” Acesta este un fragment dintr-un interviu acordat de Klaus Iohannis, primarul Sibiului, dar şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România la vremea respectivă, acordat revistei „22″ şi publicat în numărul 905 din iulie 2007.
  Atenţie la an! Este acelaşi an în care Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a solicitat Judecătoria Sibiu recunoaşterea oficială a calităţii de succesor al organizaţiei F.D.G.R. faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe). Acesta a acţionat la ordinul lui Iohannis, care-i este superior în cadrul F.D.G.R.-ului, fiind preşedintele organizaţiei naţionale. Dar cum „pârât” era chiar Iohannis, în calitatea sa de primar, doar nu era să se dea singur în judecată, aşa că l-a desemnat pe subalternul său, Hans Klein, să semneze şi să depună acţiunea la Judecătoria Sibiu. Deşi cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Registratura Judecătoriei Sibiu în data de 26 februarie 2007, iar instanţa s-a pronunţat favorabil (şi iresponsabil!) în data de 28 mai 2007, Klaus Iohannis nu pomeneşte nimic în interviul din iulie 2007 despre această „victorie” a nazismului împotriva democraţiei şi a bunului-simţ, el rezumându-se doar la aluziile echivoce pe care le-am citat mai sus. Şi, tot în anul 2007, cancelarul german Angela Merkel a respins propunerea social-democraţilor germani privind interzicerea partidului neonazist NPD!

  Deci, Judecătoria Sibiu, prin soluţia emisă (Sentinţa civilă nr. 2790, din 28 mai 2007), confirmă – oficial! – un adevăr ştiut de noi, că F.D.G.R. este continuatorul Grupului Etnic German. Pe baza acestei sentinţe FDGR a scăpat de procesele pentru retrocedări de imobile, acum doar printr-o simplă decizie a Primărie Sibiu se restituie orice imobil care a aparţinut unei organizaţii naziste desfiinţate prin lege şi cu bunurile confiscate tot prin aceeaşi lege, care nu a aparţinut comuniştilor, ci regelui Mihai! (http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/)
  De altfel, acest O.N.G., cu rol politic, fiindcă participă la alegerile locale şi generale din România, a încheiat în 13 iunie 2002 cu P.S.D.-ul actualului puşcăriaş Adrian Năstase, pe atunci şi premier al Guvernului, un Protocol. Prin acest document Năstase se obliga să retrocedeze toate bunurile confiscate comunităţii săseşti de către comunişti!!! În fond, regimul comunist nu a confiscat nimic, ci doar a aplicat Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, cel semnat de regele Mihai, care abroga alt Decret – Lege, nr. 830 din 21 noiembrie 1940 prin care fusese constituit Grupul Etnic German şi confisca bunurilor acestuia.
  Klaus Werner Iohannis a fost preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania şi nu credem că peste noapte, aşa cum a fost făcut prim-vicepreşedinte la Partidul Naţional Liberal, a devenit şi mare patriot român! Iată ce spune Statutul F.D.G.R., la capitolul introductiv, „Dispoziţii generale”, la Art. 1, susţine următoarele: „Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este o asociaţie a minorităţii germane din România, organizată pe bază etnică, persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial.”

  Revenind la revendicările neruşinate iniţiate de către Klaus Iohannis, imediat după ce a devenit primarul Sibiului (iunie, 2000), trebuie subliniat că prin revendicarea drepturilor patrimoniale ale organizaţiei hitleriste Grupul Etnic German, FDGR – Sibiu încalcă chiar propriul statut, art. 1! ( http://www.fdgr.ro/ro/statutul_organizatiei/ ). Această organizaţie aşa-zis „democratică” a fost creată premeditat în scop revizionist. Astfel, la articolul 6, al aceluiaşi Statut F.D.G.R. sunt scrise următoarele: „F.D.G.R. este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.” Adică, fondatorii din anul 1990 al acestei asociaţii etnice (ce fel de democraţie poate să fie într-o organizaţie constituită pe criterii etnice, exclusiviste şi care participă la alegeri ca un partid politic?!) pregăteau terenul pentru revendicările lor ulterioare de succesiune după Grupul Etnic German!!! Singura problemă care a stat şi stă, în continuare, în calea planurilor acestor neonazişti este aceea că Grupul Etnic German nu a fost desfiinţat prin constrângere de către comunişti, aşa cum avocaţii FDGR sau ai Consistoriului Bisericii Evangelice C.A. au susţinut permanent, în fals, în faţa instanţelor de judecată, atunci când s-au revendicat imobile în numele celor două instituţii ale minorităţii germane.
  Aşa cum am arătat şi în mai sus: Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Comuniştii nu au făcut altceva decât să aplice acest Decret – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, care nu le-a aparţinut, ei nefiind la putere la momentul istoric respectiv.
  Klaus Werner Iohannis nu iubeşte România şi el nu a rămas aici din patriotism, ci cu misiune! Imaginea acestui personaj a fost construită temeinic, de-a lungul anilor, conform „politicii paşilor mărunţi” specifică prusacilor de-a lungul secolelor, ei fiind, prin răbdarea lor diabolică un fel de „chinezi” ai Europei şi la fel de răzbunători ca rasa galbenă! Iohannis este loial Germaniei care conduce Europa, aşa cum şi-a dorit Adolf Hitler. Singura deosebire pentru realizare visului dictatorului a fost dată de calea prin care a fost câştigată supremaţia pe bătrânul continent. Germania a ajuns să conducă Europa după ce s-a impus economic, nu prin intermediul armelor. Însă Germania nu uită şi nici nu iartă trădarea românilor, care au întors armele împotriva ei, în al Doilea Război Mondial, devenind, din aliat, duşman. La fel nu a iertat Iugoslavia şi nici Cehoslovacia, ambele state fiind dezmembrate datorită intrigilor politice ale Germaniei.

  Helmuth Kohl şi Mihail Gorbaciov
  La 16 iulie 1990 s-au întâlnit în Jeleznovodsk, o localitate balneară din peninsula Crimeea, Helmuth Kohl, cancelarul R.F.G., şi Mihail Gorbaciov, preşedintele U.R.S.S. Atunci s-a acceptat de către U.R.S.S. unificarea Germaniei. Întâlnirea dintre cei doi politicieni a fost reeditată în acelaşi an la Geneva, în luna septembrie, când s-au stabilit sferele de influenţă din Europa de Est şi Balcani. Un prim efect a fost războiul din Iugoslavia şi, ulterior, dezmembrarea acesteia.
  Demn de remarcat este faptul că după căderea „Cortinei de Fier”, doar Germania s-a unificat, deşi se creaseră premisele aparent optime şi pentru reunificarea României cu Basarabia – zisă Republica Moldova – şi revenirea la ceea ce a fost odată România Mare. Mai mult, după fărâmiţarea Iugoslaviei, a venit rândul Cehoslovaciei să se rupă în două. Transilvania a intrat, conform pactului secret dintre cei doi conducători, în sfera de influenţă a Germaniei, redevenită principala putere din Europa, fiind destinată Ungariei. Astfel, nemţii au dorit să-i răsplătească pe unguri, care nu au încetat nici un moment să revendice Ardealul. Era plata pentru loialitatea dovedită de-a lungul istoriei, când cele două state au fost aliate în toate războaiele, dar şi răzbunarea pentru trădare românilor din 23 august 1944.
  Reamintim că, în 1989, anul prăbuşirii blocului comunist european, Ungaria a fost prima ţară care şi-a deschis frontiera cu Austria pentru a facilita exodul cetăţenilor din R.D.G. spre Germania Federală. Primii aşa-zişi „oameni de afaceri germani”, de fapt foşti agenţi STASI (Securitatea est-germană), sosiţi în România imediat după evenimentele din decembrie 1989, deţineau hărţi în care Uniunea Europeană era trasată până la Arcul Carpatic, doar Transilvania fiind luată în calcul, în timp ce Muntenia şi Moldova rămâneau pe dinafară. Nici Iohannis nu este străin de aceste uneltiri privind dezmembrarea României prin aceeaşi „politică a paşilor mici”: regionalizare, federalizare şi secesiune!

  Iată câteva informaţii selectate din articolul „Klaus Johannis, un pion al Germaniei în lupta pentru dominaţie europeană” publicat de revistele noastre („Justiţiarul” şi „Justiţiarul sibian”) în luna ianuarie 2010: „Iohannis conduce «Forumul Democrat al Germanilor din România» (FDGR), membru asociat al «Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene» (FUEN) care, de la cartierul general al său din nordul Germaniei coordonează şi minorităţile europene germanofone – cu ajutor guvernamental. FUEN, înfiinţat de foşti nazişti cu vederi rasiste, colaborează cu Iohannis şi de asemenea şi cu fundaţia din Germania «Hermann Niermann», care a fost ţinta unor intense proteste în estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizaţiile tip fundaţia din Germania «Hermann Niermann».
  Klaus Iohannis provine din mediul «Germandom» din România, căruia i se atribuie virtuţi precum «corectitudine, încredere, pragmatism şi eficienţă». El este preşedintele organizaţiei «Germandom» locale, «Forumul Democrat al Germanilor din România» (FDGR), care, precum multe alte asociaţii ale minorităţilor germanofone, în Europa de Est si Sud – Est, a fost fondat imediat după răsturnările din 1989. FDGR, ca şi preşedintele său, Iohannis, este strâns asociat cu reţelele «Germandom» răspândite peste tot prin Europa.FDGR este membru asociat al FUEN («Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene»), o organizaţie care reuneşte numeroase minorităţi din Europa şi Asia Centrală, fondată pe direcţiile tradiţionale ale politicii etnice germane în anii următori celui de-al doilea război mondial, de foşti nazişti. În cadrul FUEN, FDGR-ul este, de asemenea, membru al «Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane» (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este de asemenea membru FUEN.
  Deocamdată Iohannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermnnstadt). De când a preluat funcţia în 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. «Oraşul Vechi este o bijuterie, reţeaua de apă funcţionează, şi mai presus de orice, sunt doar puţini şomeri», relatează recent presa. Sub «neamţul» Iohannis, oraşul a devenit un model de succes.
  În realitate, Johannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania; pentru a crea modelul unei insule «Germandom» în Europa de Sud – Est. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început renovarea Oraşului Vechi – care este de obicei atribuită lui Iohannis – înainte ca Iohannis să ocupe funcţia. Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. Alt ajutor soseşte de la organizaţiile «Germandom» din Germania, de exemplu, FDGR şi Iohannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra «problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale» – de asemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România.
  Fundaţia Niermann a devenit de notorietate cu ani în urmă, în exercitarea influenţei ascunse asupra minorităţii germanofone din estul Belgiei – în cooperare cu grupuri etnocentriste de extremă dreapta. Oricine poate spune cu siguranţă că preşedintele fundaţiei «a fost la curent cu o conspiraţie» care a fost îndreptată împotriva Belgiei. La sfârşitul anului 2007, împreună cu ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, Iohannis a primit «Premiul de Merit pentru Înţelegerea Germano – Europeană». Laudatio a fost rostită de fostul ministru de interne şi cetăţean de onoare al Sibiului, Otto Schily. Cancelarul german, Angela Merkel, este în board-ul de consilieri ai acestei foarte influente asociaţii. Ea însăşi a primit acelaşi premiu în anul 2005.”(sursa: http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56289)
  Toată lumea, la unison, îl laudă pe Klaus Iohannis, de parcă ar fi Messia, proaspăt sosit pe pământ românesc. Începând cu Traian Băsescu, cel care-i zicea „pas” când a fost propus ca premier tot de Crin Antonescu în 2009, continuând cu Victor Ponta, şeful Guvernului şi terminând cu liderii partiduleţelor din fragila opoziţie, toţi îl ridică în slăvi, singurele argumente fiind că „e neamţ” şi „a făcut treabă la Sibiu”.
  Ca sibian, îmi permit să afirm: ce „a făcut la Sibiu” o ştim cel mai bine noi, sibienii, aşa că lăsaţi-ne să ne pronunţăm noi, cei care locuim în oraşul preamărit, unde ne rupem maşinile pe străzile cu asfaltul ciuruit sau picioarele pe trotuarele rămase aceleaşi de pe vremea lui Nicu Ceauşescu. Sibiul nu se rezumă doar la centrul spoit în grabă înaintea anului 2007, ca să nu ne facem de râs când cu Capitala Culturală a Europei. Nu locuim toţi sibienii în Piaţa Mare, cea care este permanent arătată la televiziuni, ca să constate tot natul măreţele realizări ale „iepocii” de aur Iohannis. Acesta s-a folosit de oraşul nostru ca să-şi creeze el o imagine pozitivă, pe care a perpetuat-o prin intermediul unei prese mercenare!
  Nu dă bine la imaginea de politician să clatini „mitul neamţului”, la fel şi ca ziarist, e musai să te aliniezi turmei de aplaudaci. Nu spune nimeni nimic despre trecutul întunecat al primarului sibian, despre dosarele sale penale vechi, făcute uitate pe la diverse parchete în vederea prescrierii faptelor sau cele actuale, mai recente şi nici despre scheletele din debaraua acestuia. Justiţia l-a protejat permanent, Iohannis Klaus Werner fiind susţinut de către statul german tot timpul. A avut nenumărate dosare pentru mai multe fapte penale (trafic internaţional cu copii, retrocedări frauduloase, afaceri cu banii publici, uz de acte false ca să obţină el personal doua imobile) dar toate au fost ascunse, ferite de opinia publică.
  Au ştiut toţi premierii (Năstase, Tăriceanu, Boc şi Ponta), plus preşedinţii Iliescu şi Băsescu, dar nimeni nu a îndrăznit să întreprindă ceva împotriva primarului sibian, dosarele s-au muşamalizat sau au fost dosite până faptele s-au prescris!
  Nevoia de „tătuc” german, în locul celui sovietic, a fost sădită în subconştientul poporului român imediat după anul 1990 prin demitizarea domnitorilor pământeni. Atât de mult s-a chinuit manipulatorii din mass-media, încât în anul 2006 (emisiunea „Mari români”) televiziunea publică a fost la un pas să-l plaseze pe locul întâi pe regele german Carol I datorită voturilor telespectatorilor, acesta fiind depăşit în final, cu mari „emoţii”, de către Ştefan cel Mare! (http://ro.wikipedia.org/wiki/Mari_rom%C3%A2ni)
  Oricum, neamţul s-a clasat înaintea celor doi mari Mihai, poetul naţional Mihai Eminescu şi domnitorul Mihai Viteazul. Acest clasament pare arbitrar şi măsluit fiindcă pe locul cinci s-a clasat Richard Wurmbrand, un evreu comunist, care ulterior s-a creştinat şi a fost trimis în închisoare de către foştii săi tovarăşi comunişti. De unde atâta simpatie pentru un personaj de care românii de rând nu auziseră până la campania publică declanşată de TVR 1? Având în vedere că până şi Gigi Becali s-a poziţionat în clasamentul respectiv pe locul 13, între Vlad Ţepeş şi Henri Coandă, cred că nu mai este nevoie de comentarii suplimentare.

  Marius Albin MARINESCU

 10. de ce crede domnul antonescu ca noi toti ceilalti suntem prosti si el e singurul destept de pe lume?chiar crede ca noi ar trebui sa inghitim toate prostiile pe care ni le toarna de cateva zile incoace?

 11. As vrea sa ne promita ca daca iese presedinte renunta pentru a reinstaura monarhia,

  Iar ca sa nu scada voturile aceasta ar fi intrebrea mea.

  Ati renunta in favoare monarhiei la functia de Presedinte?

 12. Un profesoras de duzina, smecher care n-a facut nimic toata viata ci a profitat functie de conjuncturi.
  Stie doar sa rasuceasca cuvintele
  Sa-i fie rusine!

 13. Va rog domnule Gadea sa-l intrebati pe dl. Antonescu : 1.) De ce in iulie 2012 cand era presedinte interimar iar Basescu era suspendat, a promulgat legea referendumului in 4 zile , cand putea s-o semneze in maxim 20 de zile, sau putea s-o retrimita in parlament ? Si astfel referendumul ar fi fost fara prag si azi Basescu ar fi fost istorie ! Deci i-a oferit un colac de salvare lui Basescu. 2.) De ce tot in acea perioada cand dl. Antonescu era presedinte interimar, la CSAT cand s-a pus problema demiterii lui Marcel Opris de la STS, desi stia ca oricine are drept de veto, nu i-a demis pe consilierii lui Basescu, si astfel Iulian Fota a venit din concediu si l-a salvat prin veto pe Marcel Opris ?

  • Dl Gadea intreba-ti-l pe Antonescu de ce a luat doi consilieri apropiati ai lui Basescu in PNL ? E vorba de Mihai Stanisoara si de Frunzaverde.

 14. D-le Gadea printre miile de intrebari si mesaje daca va loviti de acesta as vrea sa ii adresez urmatoarea intrebare d-lui CrinAntonescu “Unde era domnul Johannis cand eram toti in strada, unde era cand am mers la vot cu speranta ca o voi duce mai bine si eu si copilul meu si sotia mea si toti ceilalti…. Unde era cand toata antena3 si toti ceilalti care i-am sustinut strigam jos Basescu!!” Asfalta cumva Sibiul… Ah si ar mai fi ceva bordurile care au ingropat Sibiul de unde au fost cumparate?

  Va multumesc si va urmarim din Irlanda

 15. Domnule Gadea, intrebati-l pe dl.Antonescu de cand a inceput sa-i ia partea lui base? Puneti-i inregistrarile pe care le aveti ca sa numai bata campii. Mai ieri base se lega de viata personala a dl. antonescu, iar acum aeste cu el. Sa ne lase in pace cu prostiile pe care le debiteaza

 16. Nu cred ca un om, indiferent despre cine este vorba, care aspira la functia de presdinte al unui stat membru al U.E. si al N.A.T.O., care considera un post de televiziune, oricare, ca pe o platforma de propaganda pro sau anti, ca pe o sursa de manipulare raspandita in mod rau-voitor si subiectiv, poate sa fie un presedinte, functie care presupune sa fi o persoana integra, neutra, inteleapta, moderatoare de conflicte etc…
  Daca tu, ca persoana, ai prejudecati in privinta liberii exprimari televizate si vezi un post de tv ca pe o posibila amenintare la aspiratiile tale ca viitor presedinte, atunci nu cred ca ai suficiente calitati si calificari de a ocupa o functie atat de importanta ca aceea de presedinte.
  De la presedinte la dictator exista un singur pas – simularea democratiei…

 17. Dl. Gadea , va rog nu va enervati! Sunteti in fata unui om terminat, inconsecvent,nervos si plin de rautate. Simte ca pierde teren, nu are stofa de politician si nici macar de intelectual asa cum credeam!
  E un fel de tata politica!
  Sunteti stapan pe situatie si va rog sa ramaneti asa!

 18. Bună seara, domnule Gâdea….oare dl.Antonescu s-a privit puțin în oglindă în ultima vreme….SEAMĂNĂ IZBITOR CU BĂSESCU….iar comportamentul …ESTE IDENTIC în conversație…nu prea cred că merită să-l întreb ceva…ne-a înșelat așteptările….să-i fie RUȘINE!!!

 19. Domnul Gadea ai ajuns un mare jeg,pe Ponta il
  pupi in fund,iar pe domnul Antonescu nu il lasi sa vorbeasca.Pacat,ma uitam cu placere la Antena 3,acum concurati cu RTV.Dar,intelegem,acesta este ordinul de la cel care va da o paine alba.

 20. As vrea sa-i puneti intrebari oneste, nu urata ipostaza pe care o afisati de cand s-a despartit PC de PNL.
  Chiar credeti ca sunteti credibili, cand tot omul simplu vede ca s-a infiintat USD pentru a creea confuzie cu USL!!??
  Pacat ca pe langa marea deziluzie pe plan politic, alais Ponta et. Co, a urmat si marea deziluzie in mass media: Antena3.
  Nu s-a uitat faptul ca FSN s-a scindat in actualul PSD si actualul PDL (provenit din PD).
  Imi este greata de ceea ce faceti, majoritatea cei de la Antena3, era singurul post de stiri pe care il urmaream.

 21. Domnul Gadea, dupa ani de zile in care v-am urmarit ati devenit o persoana total ingrata, imi este pur si simplu scarba de emisiunea si de parerile dvs. Nu aveti pic de respect fata de Antonescu si pana la proba contrarie nu aveti nici un drept sa vorbiti in asa fel. Suneti pur si simplu un retard PSDist care incearca sa termine pentru audienta probabil singurul om din politica inca nedovedit murdar. Sunteti un ticalos.

 22. 1.Intrbati-l ce a discutat cu Basescu atunci cand l-a intalnit in taina!
  2. Ce l-a determinat sa declanseze aceasta ofensiva impotriva postului Anena 3.
  3. Ce crede ca ii da dreptul sa va apostrofeze si sa va indice ce trebuie sa observati, etc.

 23. cred ca dl.antonescu face o mare greseala in acest moment:
  nu are discursul unui viitor presedinte de tara
  se limiteaza -printr-un limbaj nepotrivit- la a da raspunsuri lipsite de esenta
  ex: la intrebarile privind deciziile parlamentului de urmarire/neurmarire penala :in loc sa raspunda la obiect foloseste ironia; pentru mine chiar era interesant sa-mi spuna de ce o data a votat intr-un fel si alta data in alt fel pana acum nu m-a convins de loc de bunele intentii ale sale sau ale partidului sau;
  dezamagire pana acum; sper sa-si revina

 24. Dezamagire totala .Daca pana acum poate ca unii ii mai acordau o sansa cred si sper din tot sufletul ca lumea sa reflecteze adanc la momentul cand vor pune stampila.Ca parere strict personala nu vreau sa credeti ca sunt partinitoare cu DL Gadea dar DL Antonescu mi-a intarit convingerea ca nu este demn de fotoliul presidential.Aroganta de care a dat dovada denota faptul ca poate fi la fel de diabolic ca si Basescu.Sa nu ne gandim la faptul ca se pot cualiza.

 25. Absolut penibil esti, domnule Gadea. In seara asta ai intrecut limita de bun simt, de educatie, dar te-a facut Antonescu de nu mai ai aer si nici saliva sa vorbesti…
  Ma uitam la Antena, dar voi uita de postul acesta…

 26. Domnule Gadea,
  Eu nu sunt afiliat politic. Nu am simpatii politice. Incerc sa fiu pur si simplu neutru, ceea ce nu vad la dvs. Chiar nu va este rusine pentru modul rusinos cum il tratati pe Dl. Antonescu, comparativ cu modul cum il tratati de fiecare data pe Dl. Ponta? Cu Dl. Ponta vorbiti cam o treime din timp. Cu Dl. Antonescu vorbiti de 3 ori mai mult decat interlocutorul dvs., certandu-va pur si simplu cu invitatul. Asa este profesionist?
  Dl. Antonescu a spus ca Antena 3 s-a intors impotriva dumnealui. A fost o exprimare nefericita. Doar dvs., dintre toti colegii dvs., tineti prea mult apararea lui Ponta, principalul vinovat de ruperea USL-ului. Nu vreti sa vedeti ca aliatul lui Basescu este Ponta si nu Antonescu.
  In alta ordine de idei, zilele trecute ati facut un sondaj printre privitorii postului dvs. 90% au votat cu Tariceanu si 10% cu Antonescu. In aceasta marsavie ati incercat sa-l luati aliat pe prietenul dvs., Mircea Badea, intrebandu-l ce parere are. Numai ca Badea nu a intrat in jocul dvs. si v-a “explicat” ca sunt doar privitorii Antenei 3, influientati intr-un fel de tema emisiunii si de modul cum puneti dvs. problema. Realizati ce va spun? Nu Antena 3 este impotriva lui Antonescu, ci dvs. personal. Ce jocuri faceti?
  Veti avea curajul si profesionismul sa cititi textul meu pe post, in prezenta domnului Antonescu? Mira-m-as.

 27. Domnul Crin A este Traian Basescu in persoana,se citeste pe fata .Aveti dreptate se irita foarte repede,si cred ca nu are sanse la presedintie la felul cum se comporta .Sa nu-si mai faca calcule dumnealui.Va urmaresc seara de seara si va respect.ANTENA 3

 28. D-nule Gadea, fiti moderator si nu aparator al lui Ponta, imi pare rau sa v-o spun dar, prestatia dvs. din aceasta seara este jalnica, ma faceti sa regret ca v-am urmarit atata amar de vreme, este la mintea copilului ca ati intrecut orice regula de bun simt…Ponta a tradat, lui Ponta i-a fost friica de Klaus I., ai este friica de nemti, este clar ca a mintit electoratul, nu vreau sa va jignesc dar fiti jurnalist si nu aparatorul…imi este greata cand aud ce vorbiti…jalnica prestatie!

 29. Crin a prevăzut că Johannis va deveni premier , din toamnă! Ce majoritate va susţine acest guvern , în parlament ?

 30. Din ce cauza nu raspunde penal d-l Antonescu pentru ruperea acestei aliante care era formata in interesul romanilor?
  A semnat un angajament juridic nu poate fi incalcat oricum, nu i se pare?

 31. Intrebare punctuala pt dl Antonescu :

  Dle Antonescu, de ce la Piatra Neamt nu ati intervenit impotriva baronului local, deputat PNL, Dorin Ursarescu (seful PNL Neamt) care in alegerile locale si parlamentare din 2012 a facut blat cu Pinalty ca USL sa piarda alegerile la nivelul primariei Piatra Neamt, presedintiei CJ Neamt si pentru parlament , prin sustinerea unor candidati care sa nu aiba sanse in fata PDL ?

 32. As dori sa rugati pe dom. Crin Antonescu sa ne spuna si noua public adevaratele clauze ce nu au fost respectate ,producand ruperea USL .Dece aceste neintelegeri au fost ascunse de fiecare data si nu au fost adude la cunostiinta opinie publice imediat.

 33. Puteți să-i spuneți Dl-ui Antonescu următoarele:

  A ieșit de la guvernare din spaima că nu va mai deveni președinte al României. Dar cum un vechi proverb românesc spune că ”De ceea ce ți-e frică nu scapi”, pote să fie sigur că ”s-a ras pe bot” de Președenție …

 34. Si daca tot puneti fata in fata pareri opuse ale dlui Antonescu, ce-ar fi sa cautati si propriile pareri care se bat cap in cap. Slava Domnului ca aveti si dvs destule, ca reprezentant mass media; de oameni politici dragi postului dvs. nu mai spun cati se pot gasi.

 35. Jalnic esti Gadea,un om mizerabil,ne crezi pe toti spalati pe creier,oricum Voiculescu va intra anul asta la puscarie,oricat l-ai pupa in fund pe Ponta.

 36. Dl Gadea intreba-ti-l pe dl. Antonescu de ce a luat doi consilieri apropiati ai lui Basescu in PNL ? E vorba de Mihai Stanisoara si de Sorin Frunzaverde.

 37. Da. In ultimul timp am schimbat din ce in ce mai des de pe postul antena3 pe alte posturi (discovery…). In seara asta Antonescu a spus destul de clar si nu il credeti, va spunem si noi spectatorii: v-ati transformat intr-o televiziune PSDista!!!! Asa intelegem majoritatea dintre noi , telespectatorii, cei care va privesc si cu alti ochi de cand tineti partea celor de la PSD. Diferenta de tonalitate folosita pentru Antonescu fata de tonalitatea folosita pentru Ponta este de la cer la pamant.
  Nu se intelege nervozitatea pe care o aveti fata de Antonescu.

 38. Va rog sa-i dati imagini in care nici nu era bine instalat la Camera si voia sa-l demita, sa-l suspende imediat pe Basescu. Ce naiba e asa de nesimtit? Are memoria scurta?

 39. mai bine ca sau despartit caci daca aveam un presedinte ca antonescu ajungeam undeva in care nu se mai uita nimeni la noi .pacat este redus

 40. Bravo Antonescu
  L’ai impins in corzi pe Gadea care fara sa se poata stapani isi da arama pe fata
  Acum inteleg de ce acest fals cursant teologic nu a putut urma calea “teologica”
  Un Iuda e cel ce face contrariul omului sincer, modest, echilibrat si iubitor
  Ori Gadea arata de o buna vreme, ca acolo unde profeseaza e un taler cu 2 fetze=Iuda, si ca ce’l inrereseaza este “imaginea” lui si a cloacei sale (ursu, badea sunt cei mai apropiati prieteni ai sai; si nu intamplator : s’au intalnit tusea si junghiul)
  Iata adevarul; el crede ca Ro a ramas ca pe vremea lui Ilici unde multimea era manipulata dupa bunui plac, caci privitä ca “prostime”
  si nu ca OAMENI!

 41. Esti capricorn ca si mine si trebuie sa ti cu poporul nu cu Ponta care nu a respectat nimic din ce a promis. L-am votat ca sa iasa Basescu si UDMR-ul si… nimic. Nu ma mai uit la tine la emisiune m-ai dezamagit profund. S-a vazut clar subiectivismul tau vis-a -vis de Ponta. Ura fata de Crin e clara ,dar, imaginile cu sotul” bolnav “al lui
  Campeanu au fost difuzate de Protv. Asa ca ezista probe. Nu mai puneti mana in foc pentru nimeni. Sa va aduceti aminte de umilirea invalizilor.

 42. Domnușe Gâdea , să vă fie rusine! Nu snte-ți impartial, vre-ți să manipulați lumea si e mare păcai! Nu sunte-ti un bun crestin! Sunt foarte dezamăgită de dumneavoastră! Să nu mai spuneti de nimeni că este pupincurist!!!!!!!!!!!

 43. Felicitari pentru tot ce faceti!
  As dori sa discut direct cu cineva de la Antena3. Am cateva idei care cred ca ar putea fi valorificate intr-un demers asteptat de forte multa lume.
  Inca nu mi-am reveni dupa emisiune de aseara, desi ma asteptam.

 44. PNL -ul este condtient de scăderea in sondaje si in opțiunile românilor?
  Ce o sa facem cu o stânga prea puternica?
  dreapta este inexistent?
  Basescu radiaza de fericire pe impotența lui Crin care nu are nici o sansa la prezidențiale nici acum si nici mai tarziu…
  Din pacate nu mai exista partide istorice….nici PNTCD nici PNL…

 45. Poti gresi cu vorba dar cea mai cumplita grseala este cea cu fapta . V/ati pus intrebarea cat de monstruos devine cel care isi acopera faptele reprobabile cu vorbe bine ticluite? Oamenii acestia depozitari ai raului se chinuie toata viata nu sa/si indrepte greselile,nu sa se apropie de Dumnezeu ci sa/si acopere mizeriile care le compun viata.

 46. intrebarea ar fi asta: 7 milioane de voturii sunt insuficiente pentru a respecta vointa si dorinta noastra ?de ce se comporta la fel ca Basescu si cei pe care noi i-am aratat cu degetul si le-am aratat usa? Atit Domnul Crin cit si Domnul Ponta nu pot lasa ambitile personale si a celor citiva indivizii din culise si sa tina cont de NOI?
  Eu personal i-am votat ca alianta USL si ajunga sa imi para rau de mizerile lor FRUMOS ce sa mai zic sper sa cititi si sa-i comunicati si parerea mea multumesc anticipat

 47. care-i meseria d-lui Antonescu ,cati ani a lucrat in aceasta meserie?Cat timp mai vrea sa ramana in politica?

 48. Buna seara,

  Pe cand salarii decente in Romania secolului XXI, domnilor? Suntem in UE, avem pretentii de capitalism avansat, facturile ce ne bat la usa sunt raportate la euro, dar salariile si pensiile nu se coreleaza niciodata cu moneda europeana la care ne raportam in campaniile electorale…
  Banii sunt facuti sa circule: daca romanii ar avea venituri ( si ma refer la popolatia de rand, care munceste din greu, legal),s-ar debloca multe segmente gen turism, agricultura, comert, imobiliare…
  Cu regret, imi permit sa comentez din punctul de vedere al unei tinere care zace cu zeci de recomandari profesionale in buzunar, acceptând sa lucreze in medie 10 ore pe zi, pe un salariu minim pe economie, impozabil (caci si aerul e impozitat in Romania )…Imi caut un loc de munca in Romania in care m-am nascut si in care am fost educata sa cred ca are nevoie de mine pe piata muncii, imi doresc un salariu decent, motivant, din care sa-mi permit existenta precara si tind, ca orice tanar din Romania, dornic de afirmare intr-un domeniu, sa-mi permit sa-mi intemeiez o familie decenta, un camin propriu si o cariera de succes. Ce-mi ofera sistemul nostru ?? Imi pare rau, domnilor, dar ce afisati aici NU REPREZINTA JOBURI , fiind departe de orice concept de dezvoltare profesionala… Cat despre SALARIILE OFERITE acolo, prefer sa discut altadata, intrucat sumele sunt infime.Daca s-ar respecta macar normele legislative in vigoare !!!! (Dar prefer sa abordez cu alta ocazie subiectul salarizarilor din Romania, intrucat este mult prea amplu )…Sunt sute de CV-uri, sute de oameni care isi doresc sa lucreze, totusi, pe aceste job-uri platite extrem de putin, sute de sperante investite in orice anunt de angajare, dar care nu primesc nici macar sansa de a se prezenta la un eventual interviu, nu mai spun de o angajare…Si nu se motiveaza in nicun fel refuzul angajatorilor privind un CV, la intamplare si nici nu se acorda un numar de inregistrare care, ulterior sa figureze in baza de date a AJOFM-ului care se lauda ca a scazut rata somerilor…Dar cata forta de munca avem in tara, inactiva, din diverse pretexte nejustificabile se mai intreaba cineva ??? Dar cate specializari/cursuri face fiecare, sperând ca la finalul acestora, pe baza atestatului obtinut cu truda, sa-si gaseasca un loc de munca in vreun domeniu in care ulterior sa se perfecteze raman intr-o valiza bine incuiata si nevalorificata niciodata, se mai intreaba cineva ?? Dar cat efort face fiecare si cat indura neaplicarea codului muncii, odata angajat intr-un job, pe un salariu ce nu-i asigura nimic (intrucat facturile noastre, domnilor sunt demult aliniate UE si se calculeaza/raporteaza in euro, iar salariile/pensiile se acorda in lei, caci avem moneda necorelata cu UE si vesnic ne împotmolim la problema salariilor si a pensiilor nevoiasilor) verifica cineva in tara asta ????? Si toate astea nu pot fi stopate, din pacate, numai de o persoana, intrucat am ajuns un popor de egoisti in care fiecare urmareste sa se hraneasca numai din nefericirea si durerea celuilat, uitând ca, de fapt, suntem afectati cu totii si uitând ca am uitat sa traim si sa existam ca entitate unita , asa cum s-au straduit cândva stramosii nostri sa ne asigure azi viata… Da, Domnilor, au fost cândva oameni ce au avut constiinta nationala si au platit cu pretul propriilor vieti pentru ca noi azi sa existam sub un drapel national demn de onoare, dar cine se mai uita prin cartile de istorie si cine le mai aprofundeaza azi ?????Cu regret o spun, dar ceea ce afisati aici NU REPREZINTA JOBURI demne de angajare, iar faptul ca au ramas neocupate ar trebui sa fie un mare semnal de alarma pentru angajatorii care s-au obisnuit sa ne sfideze si sa incalce drepturile angajatilor sai, uitând ca, de fapt, angajatorii sunt cei care depind de angajati si nu invers…E nevoie de o schimbare de mentalitate, e nevoie de niste semne de intrebare si de negocierea cu angajatii, dar cine sa perceapa azi aceasta sintagma, când fiecare se gandeste doar la propriul profit, iar tinerii sunt prostiti cu te miri ce nimicuri (gen o punga de chipsuri si un suc pe zi), indoctrinati sa creada in visuri desarte … Dar cine sa mai perceapa azi mesajele istorice de odinioara, cine sa mai creada in ele si sa le mai analizeze ??? ” Intr-o tara asa de frumoasa, cu un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de-odinioara, mandru ca poti spune : “sunt roman !” ” (Al.Vlahuta)

 49. intrebare: daca dvs.dle crin antonescu ati fi de partea cealalta a baricadei adica nepolitician si v-ati pune mari baze si sperante intr-un om poate cel mai valoros care l-a avut tara asta dupa revolutie,iar acesta din urma cuprins de euforia perioadei ce va urma sa vina,a alegerilor tradeaza,socheaza si bleaufeaza ati mai avea incredere in el?
  de ce?
  ptr.ca a facut pact cu diav. care pana mai deunazi il ura de moarte?
  “da nu-i adevarat.!”vreti un nou capital de incredere din partea noastra a tuturor? e simplu.explicati concret si detaliat ce a vrut base?v-a amenintat sau v-a mituit,santajat sau convertit?cred ca la ce capacitate are dl. …de a manipula oamenii si antenei 3 i-ar fi frica sa stea fata in fata cu satan?felicitari chiar ati avut curaj…dar voturile majoritare le-ati pierdut definitiv….!nu va mai credem…..sunteti corupt in totalitate.pacat ca v-ati dus si dvs….

 50. La întrebarea Domnului Gâdea în ce privește ce ia-și transmite eu lui Crin ?
  Să-și ia undița și prostovolu ,barca de la verișori și să facă precum Isus…..să prindă pește ! Simțu rușinii l-ar obliga ! Eu nu aș mai avea curaj să ies în fața lumii după bălăcăreala politică în care sa băgat singur !

Leave a Reply