Q&A – EDITIE 14 SEPTEMBRIE

Q&A – EDITIE 14 SEPTEMBRIE

1607
2
SHARE

2 COMMENTS

 1. O intrebare simpla. Garanteaza cu toata averea personala ministrii care sunt de acord cu proiectul in caz de dezastru ecologic? De asemnea actionarii si directorii societatii garanteaza cu toata averea personala actuala si viitoare in caz de dezastru ecolocic? Daca sunt asa de convinsi ca totul este OK sa dea o declaratie in fata notarului si sa se dea o sentinta definitiva si irevocabila la ICCJ ca (inclusiv Primul Ministru), parlamentarii care voteaza pentru si directorii si actionarii de la RMGC vor plati cu toata averea personala (inclusiv ceea ce instraineaza de acum si pana cand se produce dezastrul) si poate ma conving ca nu este nici un pericol.
  Daca imi spuneti ca sunt prea dur va raspund ca daca ei sunt convinsi ca totul este sigur nu au de ce sa se teama. Nu se produce dezastrul sunt linistiti sa se bucure de averea obtinuta din acest aur

 2. STIMATATA D-NA STOICESCU,
  Nu tin partea nimanui, desi sunt de parere ca ar trebui sa fim destul de “voinici” financiar pt propriul interes, mai ales ca emisia monetara se face doar pe baza rezervelor de aur ale BNR, altfel se creaza inflatie, bancnotele neavand acoperire statala oficiala.
  Imi pun insa o intrebare ref la afirmatiile acelui dir de la canadieni, de a carui sinceritate ma indoiexc serios, f serios. Iata si de ce:
  – Daca ar fi adevarat ca sist lor de exploatare se reduc doar la ayr si argint, de ce proiectul de lege a tinut sa precizeze ca alte metale pretioase trebuie date statului roman?
  – Alta contradictie infantile din partea acestui director: Daca va fi cea mai moderna mina din Europa fata de celelalte, asta nu inseamna ca tehnologia aplicata va include inclusive extragerea si de alte metale,?
  – Ma mai intreb – canadienii din start fiind cam cu pantalonii rupti in fund, vazand doar bursa lor – daca declaratia lorref doar la aur si argint nu cumva acopera, ca sa nu ii verifice nimeni, extragerea si de alte metale pretioase si de care noi nici macar sa nu avem habar ca s-au scos, nu mai zic de dezastrul ecologic, plus beneficii rom la sfantul asteapta….
  – Imi este teama ca astia vor extrage in 2-4 ani ce ii intereseaza (prea suspecta insistenta lor) si pe urma abandonare….Chiar daca vor ajunge, dupa procese, sa plateasca despagubiri, ceea ca au castigat va acoperi cu prisosinta riscul si noi vom ramane ca fraierii.
  De reflectat la aceste aspect pertinente, zic eu! dipl. Gabriel Sonea

Leave a Reply