PUNCTUL DE INTALNIRE – EDITIE 24 AUGUST

PUNCTUL DE INTALNIRE – EDITIE 24 AUGUST

1979
4
SHARE

4 COMMENTS

  1. Si cati romani au “trimis” bani in strainatate, platind dobanzi exponentiale la banci?
    Domnule Radu Tudor va felicit pentru sprijinul acordat statului a carei banca va acordat imprumut!

  2. Stimate domnule Radu Tudor va felicit pentru sprijinul acordat statului de la a carei banca v-ati impumutat. Noi, romanii, suntem foarte bogati si, prin urmare, ne permitem sa sprijinim state sarace din Europa (Germania, Franta, Elvetia etc.) dar state importante, precum Grecia, Egipt s.a. Mai mult, toate amaratele tari ale Europei (vai, mama lor!) sunt industrializate, pe cand cele mai bogate tari, chiar si din lume sunt cele agricole – avem nevoie de mancare si de obezitate pe baza de hrana “prelucrata” – v. McDonald. Inalt-calificatii muncitori romani din Europa (ingrijitori de persoane, culegatori de fructe, zilieri etc.) platest si in Italia, si in Spania, si in Luxemburg, si. . . in Romania. Va mai aduc inca o data aminte ce ne-a spus tovarasul Ion Iliescu: “Trebuie sa avem si noi, bogatii nostril!”.

  3. Statisitca este o inselatorie matematica, pentru cei care nu stiu sa interpreteze rezultate unor calcule matematice exacte. Sa luam un exemplu: cresterea de 5% aplicata pentru doua valori (daca nu ai baza de calcul, ramai cu gura cascata – ca la dentist!). Aplicam aceasta crestere (liniara) sumei de 1000 lei si obtinem 1005 lei. Acum, aplicam aceeasi crestere de 5% sumei de 3000 lei si obtinem 3015 lei. Sa aplicam aceasta crestere de 5% aceleiasi sume de 1000 lei pe mai multi ani (crestere exponentiala, ca la banci) si obtinem ca abia dupa 15 ani vom avea dublarea sumei (2078,93 lei). Daca, insa, cresterea este de 7,4%, dupa numai 10 ani am dublat suma (2041,94 lei). Pentru dobanda anuala efectiva impusa de bancile (ne)romanesti, evit sa mai fac calculele (adica, pentru ce pleaca in strainatate). Asta-i matematica. . . financiara. Fiti fericiti, dragi romani si draga domnule Radu Tudor!

  4. Domnule Tudor,de nu are emisiunea dvs tot 2 ore de emisie?E foarte scurt timpul de dezbateri.Mie personal nu mi convine ca aveti doar o ora pentru emisiunea Dvs.Care e motivul?Rugam pe Dl Gadea sa rezolve aceasta problema.Cu stima ,Elena Parscoveanu,Timisoara.

Leave a Reply